Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1991 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ağustos 2015 - 02:07

Emniyet Müdürlüğüne PKK saldırısı

Büyüt
Küçült
Emniyet Müdürlüğüne PKK

Tuncelinin Nazimiye İlçesinde PKKlı kalabalık bir grup İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Polisler terör saldırısına anında karşılık verdi.

Tuncelinin Nazimiye İlçesine sızan bir grup PKKlı bugün saat 18.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.

Nazimiye İlçesinin giriş ve çıkışlara kapatılırken, ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığından ilçeye Kobra helikopterler de gönderildi.

2 PKKLI ÖLÜ, 3 POLİS YARALI


Tuncelinin Nazımiye İlçesine sızan ve Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKKlılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 PKKlı ölü ele geçirilirken, 3 polis de yaralandı.

Nazımiyeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri de indirildi. Kobra helikopterler de PKKlıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı. Giriş ve çıkışlara kapatılan ve çatışmaların sürdüğü Nazımiyede halk evlerine çekildi.


YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Tuncelinin Nazimiye İlçesine iki koldan sızan PKKlıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık lojmanlarına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlululu silahlarla düzenlediği saldırıda kaymakam koruması polis şehit oldu. Bir süre PKKlılarla tek başına çatışan polis memuru, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen Özel Harekat polis memuru burada yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.

PKKlıların roketatarla saldırdığı Emniyet Müdürlüğünün üst katında bulunan lojmanda çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 2 PKKlının öldürüldüğü çatışmanın ardından diğer PKKlıların kaçtığı ve kaçan PKKlıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI


Tunceli Valiliği, Nazımiye İlçesinde PKKlıların düzenlediği ve özel harekat polis memuru 27 yaşındaki Ali Rıza Güneşin şehit olduğu saldırıda 2 PKKlının öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

28 Ağustos 2015 günü bir grup BTÖ mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Saldırı esnasında ağır yaralanan 1 polis memuru kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Saldırı sonrası bölgede heniş çaplı operasyon başlatılmıştır.

ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

Nazımiyede şehit olan polis memuru Ali Rıza Güneşin cenazesi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Şenit Güneş için 29 Ağustos (yarın ) Elazığ Emniyet Müdürlüğünde uğurlama töreni düzenlenecek. Güneş, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehire gönderilecek.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024