Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3866 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Eylül 2015 - 16:57

Emine Şenlikoğlu, Adnan Oktar davasında karar çıktı

Büyüt
Küçült
Emine Şenlikoğlu, Adnan Oktar davasında karar

Adnan Oktara Twitter üzerinden hakaretettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Emine Şenlikoğlu, Anadolu 56. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılmadı. Şenlikoğlunun avukatı Hamit Eracun müvekkilinin suç işleme amacıyla tweet atmadığını belirterek, Müşteki Adnan Oktar internette bulunan yayınları ile İslam dinini anlattığını iddia etmektedir. Müvekkilim de bu yayınların İslamiyet ile bağdaşmadığını düşünerek, karşı çıkmıştır. Aralarındaki samimiyetten dolayı müvekkilimin kullandığı kelimeler hakaret mahiyetinde değildir dedi.

Duruşmaya gelmeyen Adnan Oktarın avukatı Pınar Işılar ise, müvekkiline açıkça ve alenen hakaret edildiğini ifade ederek, İnternet ortamında herkesin görebileceği şekilde hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Samimiyet ortamında şaka ile söylenmediği ortadadır. Cezalandırılmasını istiyoruz şeklinde konuştu.

Mahkeme hakimi, Şenlikoğlunun suçu işlediğine dair Oktarın soyut iddiasından başka mahkumiyete yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yazar Emine Şenlikoğlunun, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Adnan Oktara hakaret ettiği gerekçesiyle, 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edilmişti. Şenlikoğlu, hakkında açılan davalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılmış, geçtiğimiz Mayıs ayında Atatürk Havalimanında gözaltına alınan Şenlikoğlu mahkemedeki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. (dha/Arzu KAYA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024