Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4256 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 12:39

Elektrik kesintisi ile ilgili açıklamalar.Sebebi belli oldu.

Büyüt
Küçült
Elektrik kesintisi ile ilgili açıklamalar.Sebebi belli
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız geçtiğimiz günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii kaynak Bakanı Taner Yıldızın açıklamaları şöyle;


Elektrik kesintilerinin sebepleri netleşti ancak tetikleyici unsurlar üzerinde halen çalışıyoruz. 3 tane olasılık üzerinde duruyoruz. 3 santralin 1er saniye arayla devreden çıkması sonrasında bu kesintiler meydana geldi. Ancak bu 3 santralin aynı anda devre dışı kalması olasılığı 86 bin 400 de 1 ihtimale sahip. Uzmanlar da böyle birşeyin olmasının zor olduğunu söylüyor. Bundan dolayı sebeplerini araştırıyoruz.

- Bu sistem Avrupa ın en büyük ikinci şebekesi. Türkiye in enerji iletim sistemi Avrupa Birliği tarafından kabul görmüş sistemdir. O yüzden ekibimize güveniyoruz. İnşallah böyle birşeyin bir daha tekrarlanmayacağını söylemek istiyorum.

- Siber saldırı cümlesini kullanmam için henüz çok erken. Bu bir ihtimal dahilindedir. Çünkü bir yerde bir şifre ve kripto varsa bunlar mümkün. Bu sistemin koruması için ayrı bir ekip çalışıyor. Bakanlığımızda bütün konuları şefaf bir şekilde ele alıyoruz. O yüzden böyle bir şey söylersem kamuoyunu yanlış yönlendirmiş olurum. 3 santralin 1er saniye arayla devreden çıkıyo olmasının teknik mi yoksa siber saldırıdan mı kaynaklanıyor bunu söylemek için erken. Saliselerin belirleyici olduğu bir süreç söz konusu. Sakin olup doğruyu açıklayacağız.

- Kesintinin maliyeti ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim bizim için şu an öncelikli olan sistemin toparlanmasıdır. Bu konu yalnızca bizim Bakanlığımız ile ilgili bir konu değildir.

- Amerikada 2003de 36 saatlik bir kesinti oldu. Onlarda oldu bizde de olur demiyorum. Ama atmosfere açık işletmelerde bu durumların olabileceğini ve bu durumun Batılı ülkelerde de karşılaşılabileceğini söylüyorum.

- Türkiyede son 3 yılda arz tüketimden daha fazladır. Bu sistem çöküşünün üretim arzı ile bir sıkıntısı yoktur, tam tersi arz fazlamız vardır.

- Sebepleri netleşti ancak tetikleyici unsurlar üzerinde çalışıyoruz. Bu hastalığa teşhis konuldu hangi gerekçelerle olduğu noktasını araştırıyoruz.

Kaynak : Haber7





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024