Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2105 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Nisan 2015 - 06:31

Elektrik gitti hayat bitti

Büyüt
Küçült
Elektrik gitti hayat
Güncel Haberleri › Elektrik gitti hayat bitti haberi

Türkiye Van hariç dün saat 10.36dan itibaren karanlığa gömüldü. Elektrik kesintisi nedeniyle ameliyatlar durdu, yolcular metrolarda, trenlerde, asansörlerde mahsur kaldı. Trafik birbirine girdi.

Ajanlar

İletim sistemindeki arıza nedeniyle  İrandan elektrik alan Van hariç, Türkiye dün saat 10.36dan itibaren enerjisiz kaldı.Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ‘sistem arızası nedeniyle kesintinin önce batı ilerinden başladığını ve domino taşı gibi bir saat içinde tüm 51 ile yayıldığını duyurdu. Kesinti nedeniyle hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri uzun süre aksadı. Kesinti nedeniyle Adana, Ankara, İstanbul ve İzmirde metroda kepenkler indi. Ankara-İstanbul seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Eskişehir Garına 10 kilometre kala durdu. Trafik lambaları çalışmayınca kaos yaşandı, ulaşım felç oldu. Erzurum, Edirne, Tekirdağ ve Kırklarelindeki kesinti 1 saatte giderildi. Karadeniz 12.20de elektriğe kavuştu ancak 19.30 civarında yeniden kesildi.

Maden işçileri yerin dibinde

Enerji kesikliği nedeniyle hastanelerde de sorun yaşandı. Ameliyatlar ertelendi, röntgen çekimleri yapılamadı. Esnaf da kesinti yüzünden mağdur oldu. Madenlerde ise üretim durdu. Neler olup bittiğini anlamaya çalışan maden işçileri saatlerce yerin altında beklemek zorunda kaldı. Manisanın Soma ilçesi ile Zonguldak ve Bartındaki ocaklarda çalışan işçiler,  havalandırma sorunu riskine karşı tahliye edildi. Antalyada ise kesinti yüzünden hafızası sıfırlanan elektrik santralinde kapaklar otomatik olarak açılınca yolları su bastı. Kepez varyantı gidiş-geliş olmak üzere uzun süre trafiğe kapatıldı.

SANTRALIN BEYNİ SIFIRLANDI

 

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN İLLER

Kesintinin yaşandığı iller arasında ‘İstanbul, Ankara, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Çankırı, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Rize, Sinop, Gümüşhane, Amasya, Antalya, İzmir, Bursa, Giresun, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Kastamonu, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun yer aldı..





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024