Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2311 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Aralık 2015 - 16:33

Elçinin öldürüldüğü sokakta ateş eden polislerin ifadesi alınmadı mı?

Büyüt
Küçült
Elçinin öldürüldüğü sokakta ateş eden polislerin ifadesi alınmadı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde çatışmalarda zarar gören kentin tarihi eserlerinden Dört Ayaklı Minare ile ilgili geçen cumartesi günü basın açıklaması yaptıktan sonra sokakta çıkan çatışma sırasında nereden geldiği belli olmayan kurşunla vurularak öldürülmüştü.

Radikalden Ä°smail Saymazın haberine göre; Elçinin öldürülmesine iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma kapsamında Elçinin hayatını kaybetmesine neden olan kurÅŸunun kim tarafından atıldığının belirlenmesi için bazı polislerin ifadelerinin alındığı basına yansımıştı. Ancak Elçi Ailesinin avukatlığını yapan NeÅŸet Girasun, dosyada polislerin ifadelerinin yer almadığını iddia etti. Dosyanın bir örneÄŸini aldıklarını dile getiren NeÅŸet Girasun, AteÅŸ ederken görülen polislerin gözaltına alındığına ya da şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığına dair dosyada bir evrakın bulunmadığını dile getirdi.  

DOSYADA TUTANAK BÄ°LE YOK

Avukat NeÅŸet Girasun, dosyada yaptığı incelemelerine göre, Elçinin vurulduÄŸu noktada ateÅŸ eden polislere ait herhangi bir ifade tutanağının dosyada bulunmadığını savunarak, Tahir Beyin öldürüldüğü noktaya 3-4 metre mesafede olan polisler en kuvvetli şüphelilerken, bunların ifadesi alınmamış veya alınmışsa bile bize verilmemiÅŸtir. Bunların şüpheli sıfatıyla gözaltında olması ve ifadelerinin alınması gerekirken, bu konuda dosyada bir iÅŸlem bulunmamaktadır dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağın Tahir Elçinin eÅŸi Türkan Elçiyi ziyareti sırasında kendisinin de hazır bulunduÄŸunu kaydeden Girasun şöyle devam etti: Bakan BozdaÄŸ, bu polislerin de fail olabileceÄŸini belirttiÄŸi halde gözaltına alınmamış ve ifadelerine baÅŸvurulmamış olması ciddi kuÅŸku ve güvensizlik yaratmakta, soruÅŸturmanın saÄŸlıklı ve hukuka uygun biçimde yürümediÄŸini ortaya koymaktadır.  Girasun, Elçinin PKKlılar tarafından hendeklerin bulunduÄŸu yönden açılan ateÅŸle vurulmuÅŸ olabileceÄŸi iddiasına iliÅŸkin de Hendeklerin olduÄŸu sokaktan Tahir Bey görülmemektedir. Bu ihtimal, sıfırdır. Ben bunu Bakan BozdaÄŸa da belirttim diye konuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024