Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2288 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:11

Ekmekte yem skandalı

Büyüt
Küçült
Ekmekte yem
Güncel Haberleri › Ekmekte yem skandalı haberi

Ahırda ekmek imalatı yapan firmanın sağlıksız un kullandığı ve ekmeğin rengini değiştirmek için de hamura hayvan yemi kattığı ortaya çıktı. Hayvan pisliklerinin arasında günde 12 bin ekmek pişirildiği ve piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

Ajanlar

Manisanın Yunusemre İlçesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak ekmek üretimi ihbarı üzerine polis ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerini de yanına alarak bir ahıra sabaha karşı baskın düzenledi. Etrafı tel örgülerle çevrili ağıla giren ekipler, kayıtlarda ahır olarak yer alan yapıda kaçak ekmek üretildiğini görünce dondu kaldı. Yapılan incelemede, kaçak olarak üretilen ekmeklerin renginin koyulaşması için hayvan yemi kullanıldığı belirlendi. Sağlıksız koşullarda üretilen ekmeklerin depolandığı alanın da işçiler tarafından soyunma kabini olarak kullanıldığı görüldü.

İnsan sağlığına zararı büyük

Yücel A. isimli kişinin günde en az 12 bin ekmek ürettiği, bunun bir kısmını kendi bakkalından geriye kalanı ise marketler aracılığıyla piyasaya sürdüğü iddia edildi. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar “Birçok hastalık bu gıda maddelerinden bulaşıyor. Sağlıksız ortamla ilgili işletmeye gerekli işlemleri yaptık” dedi. Operasyonda 182 adet 6lı ekmek ve imalata hazır hamurlara el koyduklarını bildiren Şişmanlar, fırını, ocağı ve binanın tamamını mühürlediklerini açıkladı.

 

Ahırda sağlıksız bir ortamda üretilen ekmeklere hayvan yemi katılarak renklerinin değiştirildiği ve kepekli ekmek görünümü verildiği anlaşıldı. Ahır mühürlenirken, halkın sağlığıyla oynayan Yücel A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024