Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2381 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2015 - 09:36

Egede facia: 21 sığınmacı öldü, çok sayıda kayıp var

Büyüt
Küçült
Egede facia: 21 sığınmacı öldü, çok sayıda kayıp

Yetkililerin verdikleri bilgiye göre, şimdiye kadar aralarında küçük çocukların da bulunduğu 21 kişinin cesedinin sudan çokarıldı ya da karaya vurdu, kayıp olduğu belirtilen onlarca kişinin aramasına da devam ediliyor.



Açıklamaya göre, bu süre içinde kurtarılan 242 sığınmacı ise Midillide bulunan kamplara yerleştirildi, ancak şimdiye kadar kayıp olanların tam sayısı tespit edilemedi. Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, akraba ve tanıdıklarını bulamayanların ifadelerine göre kayıp sayısının 100ü aşabileceğinden endişe edildiğini söyledi.

Sulardan toplanarak karaya çıkarılan 15 çocuk Midillinin çocuk hastanesine kaldırıldı, 3 çocuk ise yoğun bakım için C130 askeri uçak ile Atinaya gönderildi.



Aramaya katılan Yunanistan Deniz Jandarma Kuvvetleri ve Frontexin yanı sıra gönüllülerle balıkçılar hızı giderek artan rüzgrlarla mücadele edip dalgaların arasından yarı baygın durumda olan sığınmacıları karaya çıkarmak ve onları hayatta tutabilmek için insanüstü çabalar sarf ettiler.

Agathoniside yaşlı bir kadında iki küçük çocuğun cesedi karaya vurdu, denizden çıkarılan başka bir çocuk ise suni teneffüsle tekrar hayata getirilebildi. Posidonioda genç bir erkek ile iki bebeğin cesetleri denizden çıkarıldı. Ayios Konstantinosda ise beş yaşında bir kız çocuğu ölü olarak çıkarıldı, iki kişi ise kayıp.



Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, Salı gününden bu yana Midilli, Samos, Kos ve Sakız Adaları civarında cereyan 20 değişik vakada 925 sığınmacının sağ olarak karaya çıkarıldığını söylediler.

Io Chokona / Atina, 30 Ekim (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024