Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3617 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Aralık 2015 - 16:10

Efkan Ala: Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız var

Büyüt
Küçült
Efkan Ala: Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız

Terörle mücadelenin yürütüldüğü ilçelerde, PKKlı teröristlerin belediye araç gereçlerini bomba taşımak, hendek kazmak ve patlayıcı yerleştirmek için kullandığı iddia ediliyordu. HDPli belediyelerin hendek kapatmak isteyen güvenlik güçlerine araç vermediği, bazı hendeklerin bu yüzden açıkta kaldığı öne sürüldü.

İtfaiye araçları da PKKlıların çıkardığı yangınları söndürmeyince hükümet düğmeye bastı. 2012de çıkarılan Büyükşehir Yasasında kapsamlı bir değişime gitme kararı alındı. Bu konudaki en resmi açıklama İçişleri Bakanı Efkan Aladan geldi.

EFKAN ALA: ÇALIŞMAMIZ VAR

Ala, Büyükşehir yasası ile ilgili çalışmamız var. Yasanın çıkması için toplumsal iklim önemli. dedi.

İTFAİYE ALINACAK İDDİASI

Yapılacak ikinci bir düzenlemeyle merkezi bir itfaiye teşkilatı kurularak, itfaiye sisteminin belediyelerin elinden alınması planlanıyor. Bu kararına ardında Türkiyedeki itfaiye teşkilatının yönetimini tek elde toplama ve ulusal düzeyde koordinasyonu sağlama arayışının olduğu da öğrenildi. Bunun için iki seçenek ön plana çıktı. Türkiyedeki tüm itfaiye teşkilatları AFADa bağlanacak. Ya da ayrı bir merkezi itfaiye teşkilatı kurulacak.

YETKİ VE SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLMİŞTİ

2012de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile 29 büyükşehirdeki il özel idareleri kapatılmış, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını Büyükşehir ve ilçe belediyeleri devralmıştı. Yeni düzenlemeyle büyükşehirlerde yeniden il özel idarelerinin kurulması ya da valilklere ek sorumluluklar getirilmesi gündeme gelebilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024