Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2586 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:06

Eczacıbaşı VitrAnın yıldızları: Keşke Fenerbahçe de olsaydı

Büyüt
Küçült
Eczacıbaşı VitrAnın yıldızları: Keşke Fenerbahçe de
Güncel Haberleri › Eczacıbaşı VitrAnın yıldızları: Keşke Fenerbahçe de olsaydı haberi

Gülden, Büşra ve Ceylan, Dörtlü Final öncesi temkinli: Ligde VakıfBankı iki kez yenmemiz, bizi favori yapmaz. Psikolojik faktörler belirleyici olacak. Kim stresini kontrol edebilirse maçı kazanır. Fenerbahçe de Dörtlü Finalde olmayı hak ediyordu.

Röportaj: DEVRİM DEMİREL

FotoÄŸraflar: VEDAT YANGIN

Polonya ın Szczecin kentinde bu hafta sonu düzenlenecek CEV DenizBank Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali de Türkiyeyi temsil edecek takımlardan Eczacıbaşı VitrA ın 3 farklı jenerasyondan başarılı oyuncusu, STARSPORun sorularını yanıtladı.

Gülden Kayalar KuzubaşıoÄŸlu (35 yaşında / libero), Büşra Cansu (25 yaşında, orta oyuncu) ve Ceylan Arısan (21 yaşında / orta oyuncu), yarı finaldeki VakıfBank eÅŸleÅŸmesini deÄŸerlendirirken temkinli konuÅŸtu. Müzesindeki tek eksik  Avrupa ÅžampiyonluÄŸu kupası olan turuncu-beyazlı kulübün üç oyuncusu da maçın favorisinin olmadığını söyledi.  

- Eczacıbaşı da oynamak nasıl bir duygu?

- Gülden: Burada olmak bir ayrıcalık. Gelen her oyuncu bunun farkındadır. Çünkü burası yalnızca bir voleybol kulübü deÄŸil, bir aile ÅŸirketi gibi. Farklı teklifler geldi ama gitmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Çünkü en küçük birimde olan insanla en yukarıdaki insan birbirleriyle çok iyi iletiÅŸim kurabiliyor.

- Büşra: 13 yaşında Eczacıbaşı a geldim. Altyapıdan bugüne kadar bu 11. sezonum. Benim tüm büyüme sürecimin tamamında buradaki insanlarla birlikteydim. Buradaki ailenin bir üyesi olarak yetiÅŸtim. Benim için Eczacıbaşı ın çatısı altında olmak güven verici bir duygu. Kendimi ÅŸanslı hissediyorum.

- Ceylan: Eczacıbaşı a Karşıyakadan 2008de, 14 yaşındayken geldim. En büyük hayalim Eczacıbaşı da oynamaktı. Burası gerçek bir aile gibi. Oynadığım için mutlu ve gururluyum. Herkes bana çok yardımcı oluyor.

- Türk kadın voleybolu, istikrar açısından en başarılı branş. Hak ettiğiniz ilgiyi gördüğünüzü düşünüyor musunuz?

- Gülden: Maalesef ülkemizde futboldan sonra basketbol geliyor. Voleybol daha sonra. Kulüpler ve sporcular ellerinden geleni yapıyor ama geleneksel bir yapı var. Ne kadar baÅŸarı gelse de üçüncü sırayı alıyoruz. Çok daha fazla ilgi görebiliriz. Seyir zevki açısından çok güzel maçlar oynanıyor. Bazı insanlar açıp bakmıyor belki ama bir kez izlese bırakmayacaktır diye düşünüyorum. 2003 eki Avrupa Åžampiyonası dan sonra ilk adımlar atıldı. Tanınan sporcular olduk. Eskiye göre tabi ki daha çok takip ediliyoruz. Özellikle sosyal medya yaygınlaÅŸtıktan sonra. Ama futbol, basketbol, voleybol gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtiremiyoruz. Bize gösterilen ilgi artarsa, üzerimizde baskı olacağını düşünmüyorum. ÖrneÄŸin bir Fenerbahçe-Galatasaray futbol derbisi sonrası gösterilen tepkiler bizde olmaz çünkü böyle bir kitleye hitap etmiyoruz.

- Büşra: Bence bizim kırdığımız bir nokta var. Geleneksel bir başarı tablosu var voleybolda ama istediğimiz ilgiyi hala göremiyoruz. Ama en azından izleyen ve severek takip edenlerin bilerek izleyip takip ettiklerini görüyorum. Yine de sosyal medyada, gazete ve televizyonlarda daha fazla yer almamız gerekir. Bu gerçeği kısa sürede değiştirmek zor. Ama örneğin Polonyada voleybolcular, futbolcular kadar ilgi ve destek görüyor. Bizim aldığımız başarılarla gerçekleri biraz değiştirebiliriz diye düşünüyorum.

- Ceylan: Futbolcular sadece spor değil, magazin sayfalarında da görülebiliyor. Oysa biz bir başarı elde ettiğimizde çok az haber oluyoruz. İlgi artsa da voleybolun futboldaki kadar gerginliklere sahne olacağını düşünmüyorum.

- Gelelim Dörtlü Finale... Yarı finalde VakıfBank gibi çok önemli bir rakiple karşılaşacaksınız...

- Gülden: VakıfBankla prosedür gereÄŸi karşılaşıyoruz. Sonuçta oraya herkes kendi emeÄŸiyle geliyor. Ä°ki Türk takımı yatırım yapıyor, emek veriyor. “Finalde oynayamazlar” kuralı çok saçma. Fenerbahçe de Final Fourda olmayı hak ediyor örneÄŸin. Çünkü diÄŸer iki takımdan çok daha iyiler. Ama sonuçta orası Final Four. Vakıf deÄŸil de baÅŸkası da gelse final için yenmek zorundasınız. Öyle bakmak lazım. VakıfBank da güçlü, diÄŸerleri de güçlü diye. Yarı finalde kim taktik olarak hazırlandığı ÅŸeyleri sahada uygularsa ve stresini kontrol altına alabilirse, o kazanacak. Ligde VakıfBankı iki kez yendik ama orası Final Four. Tek maç oynayacağız. Dönüşü yok. Bizim yapacağımız ÅŸey önemli.

- Büşra: Yarı finalde kim gelirse gelsin karşımıza “Nasıl kazanırız? Kendimizi nasıl geliÅŸtiririz?” diye düşünüyoruz. Ama keÅŸke iki Türk takımı final oynayabilse. Ligde iki maçta VakıfBankı yendik ama Final Fourda tüm yabancıların da kadroya girmesiyle bambaÅŸka bir maç oynayacağız. Yeni bir takımla oynayacakmışız gibi düşünüyoruz ve ona göre hazırlanıyoruz. Psikolojik ayrıntılar çok belirleyici olacak. Hatalarını görüp, planlarını deÄŸiÅŸtiren takım baÅŸarılı olacak. Kazanan Türk voleybolu olacak ama inÅŸallah biz oluruz.

- Ceylan: Bence motivasyon çok önemli. Oraya gelen herkes kupayı istiyor. Kim daha çok istiyorsa, motivasyonunu daha üst düzeye taşırsa, kim hataları aklına takmazsa, bence o takım üste çıkacak. 

 

- Dörtlü Finale gelirken en zorlu maçınız sanıyorum Zürih eki Volero maçıydı...

- Büşra: Volero rövanşında çok fazla süre alamadım. Bench e olup yardım edememenin de stresi vardı. Burada kazanmış olmamıza raÄŸmen rövanÅŸ maçında stres altındaydık. Ama çok fazla hakem hatası yapıldı. Hiçbir zaman kaybediyoruz diye düşünmedik ama net bir sayı bile alsak, hakemin onlara verdiÄŸi oldu. Artık daha ne yapabiliriz diye iyice strese girdik. Ve o stres patlaması maç sonunda oldu, kazanan da kaybeden de aÄŸladı. Bu bir korku deÄŸil, stres patlamasıydı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024