Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2901 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Eylül 2016 - 14:28

Dost bildiğimiz birçok ülke sessiz kaldı.

Büyüt
Küçült
Dost bildiğimiz birçok ülke sessiz
Başbakan Binali Yıldırım, Çankayada yabancı parlamenterlere hitap etti. Yıldırım, 15 Temmuzda yaşadığımız alçak saldırıda dost bildiğimiz birçok ülke sessiz kaldı sözleriyle sitemlerini dile getirdi.

Çankaya Köşkü de Uluslararası Parlamenter Asamble başkanlarına hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuzda meydanlara inen vatandaşlarımız bombalara mermilere meydan okuyarak darbeye meydan okumuştur. Darbe yapmak isteyenler milletten darbeyi yemiştir dedi.

Başbakan Yıldırımın konuşmasından satır başları:

Milletimiz 15 temmuzda bize gururla hatırlanacak bir gece yaşatmıştır. Türk halkı tankın tüfeğin karşısına sadece vatan sevdası ve yüreği ile karşı koymuştur. Bu alçak girişimi bütün vatandaşlarımız hep beraber karşı koymuştur. Milletimizin sergilediği bu duruş biz siyasetçiler için önemli bir mesajdır. Verilen mesaj demokrasiye sahip çıkalım mesajıdır. Gereken neyse hukuk içinde yapın mesajıdır budur.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ

Bu darbe girişimi ile beraber iktidar ve muhalefet  top yekün bir mücadele başlattık. yakın tarihimizde böyle bir kenetlenme çok da görülmüş bir şey değildir. Farklılıklarımız elbet olacak biz bunun bir zenginlik olduğunu biliyor ve farklılıklarımızdan dolayı gurur duyuyoruz.

Yaşantılarımız ve inançlarımız farklı olabilir ancak gözlerimizden akan yaşın rengi hep aynıdır. Bayrak söz konusu olunca bu millet bütün farklılıkları bir kenara bırakıp aynı hedef etrafında bir olmayı başarmıştır.

DEVLET VATANDAŞIN BEKLENTİSİNE DUYARSIZ KALAMAZ

Darbe yapmak isteyenler milletten darbeyi yemiştir. Günler boyu süren demokrasi mitinglerinde insanlarımız tek ses oldu ve biz birlikte Türkiyeyiz diye tüm dünyaya haykırdı.

Demokratik sınırlar içinde savunma mekanizmasını işletmek bizim hakkımızdır. Devlet vatandaşlarının beklentisine duyarsız olamaz. Biz de yükümlülüklerimizi dikkate alarak bu çağrıya cevap verdik ve gerekli adımları attık.

DARBE GİRİŞİMİ ASLINDA BİR SINAVDI

Türkiye olarak kardeş bildiğimiz her ülkenin yanında olduk. Bizde bir söz vardır, dost kara günde belli olur. Soğuk savaş sonrasında ortak düşmanımız teröre karşı bu değerleri sağladık. Dost bildiğimiz bir çok ülke bu girişime sessiz kalmayı tercih etti.

Yapılan saldırı aslında doğrudan millete yapılan bir saldırıydı. Türkiye bu kötü tecrübeyi yaşadı isteriz ki hiçbir dostumuz böyle acı bir şey yaşamasın. Darbe girişimi aslında bir sınavdı.Biz gerçek dostlarımızı orada gördük.

Günler sonra gerçeklerin daha iyi anlaşılmasıyla bu olayın olumluya dönmesi de gelecek için bir kazanımdır. Demokratik değerler konusunda her türlü eleştiriyi yapan bazı ülkelerin olduğunu hepimiz biliyoruz.  Aynı ülkeler demokrasiyi savunma konusunda aciz kalmış, susmak suretiyle darbeden yana tavır sergilemiştir. Bu dünyanın geleceği için endişe vericidir.

ASLA KABUL ETMİYORUZ

Demokrasinin savunulmasında çifte standartı asla kabul etmiyoruz.Bu zor günlerde bizimle dayanışmanımızın göstergesi olarak bugün buradasınız. Bu bizim için çok değerlidir.  Sizlerden beklentimiz Türk insanının nasıl demokrasisine sahip çıktığını bütün cümle aleme anlatmanızdır.

Bunu kendi ülkelerinizde de anlatmalısınız. Bir kez daha teşekkür ediyor ve bir kez daha hepinize Başbakanlık Konutu a hoşgeldiniz diyorum, hepinize saygılar sunuyorum. 

Başbakan,Binali Yıldırımm





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024