Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1786 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Aralık 2015 - 13:02

Diyarbakırın Sur ilçesinde polise kanaslı tuzak: 1 şehit

Büyüt
Küçült
Diyarbakırın Sur ilçesinde polise kanaslı tuzak: 1

Diyarbakırın merkez Sur İlçesinde 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanında uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 8inci gününe girerken, PKKlıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar da aralıksız devam ediyor.

PKKlıların Cumhuriyet İlkokulu, Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulunu yaktığı ilçede tarihi Kurşunlu Camii de çıkan yangında büyük hasar gördü.

POLİS CAMİ BAHÇESİNDE ŞEHİT OLDU

Sur İlçesinin Fatihpaşa Mahallesinde pazartesi günü PKKlı teröristler tarafından yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesinde bugün PKKlıların tuzakladığı patlayıcıları imha etmek için polis çalışma başlattı.

Cami bahçesindeki tuzaklanan patlayıcıları imha eden polislere PKKlı teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Açılan ateşte bomba uzmanı polis memuru Haydar Çetin, başından ağır yaralandı.

Bu sırada PKKlılar bölgede bulunan patlayıcıyı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlama sırasında da 1 polis memuru daha yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle birlikte PKKlılarla çatışma çıkarken, bölgeden ambulansla  alınan yaralı polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan polis Haydar Çetin, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Diğer yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Felat BOZARSLAN- Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/ DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024