Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2160 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2015 - 13:00

Diyarbakırdaki patlamayı 5 savcı soruşturuyor

Büyüt
Küçült
Diyarbakırdaki patlamayı 5 savcı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) mitingindeki patlamaya ilişkin soruşturmanın Cumhuriyet başsavcıvekili ve 4 savcı tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstasyon Meydanında HDPnin miting yaptığı saat 17.46 - 17.48 sularında patlama olayının meydana geldiği anımsatıldı.

Olayda N.K. ile Ş.Knın hayatını kaybettiği, 100ün üzerinde vatandaşın da patlama ve sonrasında yaşanan izdiham nedeniyle yaralandığını belirten Solmaz, bir kısım kolluk görevlilerinin de yaralandığı olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Otopsinin 2 Cumhuriyet savcısı nezaretinde 2 adli tıp uzmanı ile gerçekleştirildiğini ifade eden Solmaz, olay kapsamında diğer delillerin toplanması için de 1 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti.

1 KİŞİ PATLAMA ÖNCESİ YÜKSEKTEN DÜŞEREK ÖLDÜ

Başsavcı Solmaz, mitingin düzenlendiği alandaki patlamadan yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düşme sonucu hayatını kaybeden R.Ynin (16) ölümünün patlama olayına bağlı olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Solmaz, şu ifadelere yer verdi:

Soruşturma kapsamında delillerin toplanması ve olayın faillerinin tespitine yönelik, olayın meydana geldiği alanda Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Cumhuriyet başsavcıvekili ile Cumhuriyet savcısı nezaretinde Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerince, gerekli inceleme yapılarak olay ve olay yeri ile ilgili kamera görüntüleri ve olay yerinde bulunan delil niteliğindeki materyaller muhafaza altına alınarak inceleme başlatılmıştır. Şahsım nezaretinde Cumhuriyet başsavcıvekili, 4 Cumhuriyet savcısı ile patlama olayıyla ilgili yürütülen soruşturma, tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmektedir. Her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024