Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2385 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 12:22

Diyanetten uyarı!

Büyüt
Küçült
Diyanetten

Bu hafta çok konuşulan iki dini etkinlik hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı uyarıda bulundu:

Kuran şeklinde pasta olmaz; Kabe maketi etrafında tavaf büyük vebal.


Üsküdar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşında Asr-ı Saadete Yolculuk adlı sergi hazırladı. Sergide hacı ve umrecilerin kutsal topraklarda ziyaret ettiği meknlar maketlerle anlatıldı. Önceki gün sergi alanına ihrama girip gelen avukat Cihat D., Kabe maketinde tavaf etmek istedi. Bu hareketiyle tepki toplayan avukat gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Kabe maketinin çevresinde tavafa izin vermediklerini, amaçlarının çocuklara ve gençlere tarih kitaplarında okudukları İslam tarihini anlatmak olduğunu söyledi. Diyanet de Sadece Kabeyi ziyaret sırasında, nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgi sahibi etmek için maket kurulabilir, bunda sakınca yoktur dedi.

KURANLI PASTA ÇOK YANLIŞ

 

İlgili Haber Müftülüğün 2013teki Kutlu Doğum pastası olay oldu

 

Bu hafta çok ses getiren başka bir etkinlik de Tokatın Zile ilçesinde Kuran-ı Kerim motifli pasta kesilmesi oldu. 2013te yapılan etkinliğin görüntülerinin internette dolaşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlattı. Diyanet Alo Fetva Hattı da tartışmalı bu iki olayla ilgili açıklama yaptı.

Başkanlık, şirket açılışlarında kullanılan Kuran-ı Kerim ya da Kabe gibi dini figürlü pastaların yapılmasının çok yanlış olduğunu bildirdi.

BÜYÜK VEBAL

Diyanet, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Üsküdar Belediyesinin kurdurduğu abe maketinin gerçekmiş gibi algılanmaması gerektiğini de belirterek şu uyarıda bulundu:

Sadece Kabeyi ziyaret sırasında, nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgi sahibi etmek için maket kurulabilir. Aksi halde herhangi bir dini vecibeyi yerine getirdiğini düşünerek bu maketi tavaf etmeye çalışmak büyük vebaldir.

ESENYURTTA 5 DİLDE İLAHİ

Kutlu Doğum Haftası kapsamında İstanbuldaki bazı belediyeler farklı etkinlikler düzenliyor. Esenyurtta, Güzelyurt İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen programda okulun tiyatro grubu Hz. Muhammedin hayatından kesitlerden gösteri yaptı. Lise öğrencileri 5 farklı dilde ilahi okudu.

TUZLADA HİCRET PARKURU

Tuzla Belediyesi, Hz. Muhammedin ve Müslümanların Mekkeden Medineye hicretini, temsili yürüyüşle canlandırdı. Hicret güzerghındaki 436 kmlik mesafe, dekor ve çevre düzenlemeleri ile anlatıldı. Yürüyüşe katılanlara zemzem suyu ve hurma ikram edildi. Çekilişle 1 kişi umre hediyesi kazandı. Program, dualarla sona erdi.

Hürriyet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024