Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1391 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Kasım 2015 - 11:16

Diyanet 24 saat Kuran-ı Kerim basacak

Büyüt
Küçült
Diyanet 24 saat Kuran-ı Kerim

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kastamonuda düzenlenen Tecvit Çalıştayında konuştu. Dünyanın pek çok yerinde Kuran-ı Kerimin bulunmadığını söyleyen Görmez, Dün Ankara Sincanda devasa bir matbaa Diyanet İşleri Başkanlığına geçti. Diyanet bu matbaada 24 saat sadece Kuran-ı Kerim basacak ve basılan bu Kuranı dünyanın her tarafına ulaştıracak inşallah dedi. Görmez, bu girişimi devlet imknlarıyla değil, hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Görmez, tercüme bürosu oluşturarak 16 dile çevirdikleri Kuran-ı Kerimi dünyanın bütün dillerine çevirmeyi planladıklarını belirtti. Hem mushaf olarak Kuran-ı Kerim dünyaya ulaşacak hem de tercümeleri, sonra ikinci adımda da tefsirleri dünyaya ulaşacak diye konuştu.

Mehmet Görmez, bazı ülkelerde hafızlık yapmak isteyenlerin ayetleri tahta parçalarına beyaz taşlarla yazdığını söyledi:

Hafızlar ezberliyorlar sonra su ile yıkıyorlar, ikinci ayeti yazıyorlar. Bu şekilde hafızlığa çalışan Afrikada binlerce, yüz binlerce çocuk var. Mushaf yok, Kuran yok ellerinde. Böyle bir dünyada, matbaada bir düğmeyle yüz binlerce Kuranın basılabildiği bir dünyada bundan mahrum olan insanlar var. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak diyoruz ki, Dünyada elinde ve evinde Kuranı olmayan hiçbir Müslüman kalmasın. Herkese biz ulaştıralım.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024