Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2256 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Aralık 2015 - 11:16

Dışişleri Iraka seyahat uyarısını genişletti

Büyüt
Küçült
Dışişleri Iraka seyahat uyarısını

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan Son Gelişmeler Çerçevesinde Irakta Bulunan veya Iraka Seyahat Etmeyi Öngören Türk Vatandaşlarına Yönelik Seyahat ve Güvenlik Duyurusunda, Irakın genel olarak güvenlik açısından yüksek riskli bir ülke olarak görüldüğü, ülkedeki güvenlik durumunun hızla değişebildiği ve bölgesel farklılıklar görülebildiği belirtildi.

Duyuruda, Irakın mevcut hassas güvenlik koşullarında ve Türkiyenin çıkarlarına karşı son dönemde çeşitli kesimlerce artan sayıda yapılan ve şiddet, terör, gösteri, kaçırma ve saldırı eylemlerini teşvik eden açıklamalar ile Irakın kalkınmasına destek için faaliyet göstermekte olan Türk firmalarına ulaşan tehditler dikkate alınarak, Iraka yönelik seyahat uyarımızın kapsamı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletilmiştir denildi.

Türk firmaları ve vatandaşlarının, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dışındaki Basra, Muthanna, Dhikar, Meysan, Necef, Khadisiye, Wasit, Babil, Diwaniye, Anbar, Bakuba, Selahaddin, Ninova ve Kerkük vilayetlerinde her koşulda müteyakkız bulunmaları, kalabalık mekanlardan kaçınmaları, güvenlik tedbirlerini güçlendirmeleri, Bağdat Büyükelçiliği ile temasta olmaları, kesinlikle zorunlu olmadığı sürece Iraka ve Irak içinde seyahatlerini sınırlandırmaları, bu vilayetlerde kalışı zorunlu olmayanların ise mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmalarının kuvvetle tavsiye edildiği vurgulanan duyuruda, şunlar kaydedildi:

Göreceli olarak Irakın diğer bölgelerine göre daha güvenli olan IKBYde bulunan vatandaşlarımızın ise IŞİDle mücadele harekatlarının devam ettiği bölgelerden uzak durmaları ve IKBY makamlarının bu konudaki uyarı ve yönlendirmelerine uymaları, güvenlikleri açısından büyük önem taşımaktadır.

Mevcut koşullarda vatandaşlarımızın Irakın bu vilayetlerinden ayrılmalarına ilişkin planlamayı yaparken, güvenlik durumunun daha da bozulması ihtimalini dikkate alarak, en ihtiyatlı ve emniyetli hareket tarzını benimsemeleri önerilmektedir. Bu itibarla, önümüzdeki günlerde güvenlik konusunda meydana gelebilecek olumlu veya olumsuz gelişmelere göre Iraka ilişkin bu seyahat ve güvenlik duyurumuzun kapsamında gerekli değişikliklere gidilebilecek olup, kamuoyumuz güncel gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir.

Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Erbil Başkonsolosluğumuzca görev bölgeleri koşullarına göre farklılık arz edebilecek güvenlik durumu hakkında yapacakları uyarı ve duyuruları da takip etmelerinde fayda görülmektedir.

Ayrıca ihtiyaç duyulduğu takdirde, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine başvurulması mümkündür.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024