Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2051 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2015 - 16:07

Dilek Doğan iddianamesi kabul edildi

Büyüt
Küçült
Dilek Doğan iddianamesi kabul

Sarıyerde terör örgütü DHKP/Cye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğanın ölümüne ilişkin şüpheli bir polis memuruyla ilgili hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosunca, Dilek Doğanın hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince değerlendirildi. Mahkeme heyeti, iddianameyi kabul ederek, şüpheli polisin yargılanmasının yolunu açtı. İddianamede, Dilek Doğanın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M. hakkında kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi ile kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

NE YAŞANMIŞTI?

Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/Cnin 10 Ağustosta ABD Başkonsolosluğuna yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.Knin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekimde Sarıyerde düzenlenen operasyonda yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti. Doğanın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan polis memuru Y.M.nin ifadesi alınmış ve bu kişi tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Hakimlik, polis memurunun adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024