Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2089 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

Devlet babalık yaptı

Büyüt
Küçült
Devlet babalık
Güncel Haberleri › Devlet babalık yaptı haberi

Faciadan sonra harekete geçen devlet yaraları sardı. Her aileye 2 ev, 50 milyon lira nakit para yardımı yapıldı, emekli maaşı bağlandı. Borçları silinen ailelerin çocuklarına da burs verildi.

Haber Merkezi

Soma Holdinge bağlı Soma Kömür İşletmeleri A.Şde meydana gelen facianın ardından  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, AFAD ve TKİye bağlı tahlisiye ekipleri ile Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Acil Servis ve UMKEnin de katılımıyla arama  kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar sonunda162 madenci kurtarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın, facianın yaşandığı  gün maden sahasına gelerek koordinasyonunu üstlendiği arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak 96 saat sürerken, devlet ilk andaki hassasiyetini yardımlar konusunda da elden bırakmadı.

4 bin kişiye psikolojik destek

İlk etapta AFADın koordinasyonunda düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 50 milyon lira ile her ailenin hesabına 160 bin lira yatırıldı. Ailelerin maddi sıkıntılarla karşılaşmaması için de 301 madencinin aldığı maaş kadar emekli maaşı bağlandı. Prim eksikliği nedeniyle emekliliği hak etmeyen 70 madenci için de Torba Yasa ile düzenleme yapıldı. Böylece prim borçları devlet tarafından karşılanarak bu ailelere de maaş olanağı sağlandı. Her madenci ailesine iki ev projesi hayata geçirildi. Yine Beşiktaş Belediyesi de madenci ailelerine Somada satın aldığı 30 konutu kura ile dağıttı. Şehit çocuklarına, hayırseverler tarafından öğrenim bursları bağlandı. Somada geçen bir yılda yaklaşık 4 bin 500 madenci yakınına psikososyal destek verilirken, sosyal ve ekonomik hayatın yeniden canlanması için başlatılan çeşitli projeler hala devam ediyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024