Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1801 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2015 - 11:27

Demirtaş Lavrov ile görüştü

Büyüt
Küçült
Demirtaş Lavrov ile

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Rusyanın başkenti Moskovadaki temaslarına başladı. Demirtaş ilk olarak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrovla bir araya geldi. Görüşmeye Demokratik Bölgeler Partisi Başkanı Kamuran Yüksek ve HDPnin Dış İlişkilerden Sorumlu ismi Nazmi Gür de katıldı.

Rusyanın başkenti Moskovaya giden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ikili görüşmeleri öncesi kameralar karşısına geçti.

Rus haber ajansı Sputnik Türkiyede yer alan habere göre Demirtaş görüşmenin basına açık bölümünde, bu zor dönemde Rusya ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi. Lavrov ise Demirtaşla Suriyedeki durumu da görüşmek istediğini belirtti.

LAVROV: TÜRKİYE HALKIYLA OLAN İLİŞKİLER ETKİLENMEDİ

Bununla birlikte Lavrov mevcut Türk hükümetinin planlanmış eyleminin (Rus uçağının 24 Kasım sabahı Suriye sınırında düşürülmesinin) Rusyanın Türkiye halkıyla olan ilişkileri etkilemediğini de vurguladı.

DEMİRTAŞ: DOĞRU BİR KARAR DEĞİLDİ, ÇIKIŞ YOLLARI ARAYALIM

Demirtaş da bunun üzerine Ankaranın Rus uçağını düşürmesinin doğru bir karar olmadığını söyledi ve Şimdi bu durumdan çıkış yolları aramalıyız dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ZİYARETE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan DAvutoğlu, dünkü grup toplantısında HDP Eş Genel Başkanını Neden HDPliler 1 sene önce değil de şimdi Rusya ile kriz yaşadığımız bir dönemde Moskovaya gidiyorlar. Bunlar Türkiyenin karşısında kim varsa onlarla işbirliği yapmayı ahlak edinmişler. sözleriyle eleştirmişti.

DEMİRTAŞTAN YANIT: CEHALETİN BÖYLESİ

Selahattin Demirtaşın Davutoğlunun sözlerine yanıtı ise kısa süre sonra geldi. Demirtaş, Başbakan Rusyaya gidişimizi sorguluyor. 1 yıl önce neden gitmedi diyor. Rusyaya geçen yıl da gittim. Cehaletin böylesi dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024