Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2081 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 16:29

Datça Belediye Başkanı Tokcan görevi bırakacağını açıkladı

Büyüt
Küçült
Datça Belediye Başkanı Tokcan görevi bırakacağını

Tokcan, 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla belediye başkanlığından istifa edeceğini, partisinin genel merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyelerine durumu bildirdiğini kaydetti.

Tokcan, dilekçesini Datça Kaymakamlığına verdikten sonra istifasının gerekçeleri hakkında kamuoyuna açıklama yapacağını ifade etti.

Büyükşehir Yasasının ardından Datça Belediye Başkanlığının yetkisiz kalması, bu kararımdaki en önemli etken oldu diyen Tokcan, şunları kaydetti:

Çünkü Datçada kocaman sorunlar var ancak belediye olarak bu sorunları çözebilecek bir yetkimiz yok. En önemli sorunumuz da imar konusunda hiçbir yetkimiz yok.

Ankaraya bağlıyız. Örneğin hükümet konağı planında değişiklik yapabilecek yetkimiz bile kalmadı. Sorumluluğum var fakat yetkim yok.

Sürekli vatandaşla karşı karşıya kalıyorum. Bu da beni çok yordu. Yoksa ben bu görevi 5 yıl sürdürmek düşüncesiyle karar verdim.

Aklımda hiçbir zaman istifa ederim gibi bir düşünce olmadı. Bu karar bana yakışan bir karar değil.

Fakat, bu yetkisizlikle Datçaya daha fazla faydalı olabileceğimi düşünmüyorum. Sorumluluğum varken yetkimin olmaması açıkçası beni yordu.

Ben 24 saat çalışabilen biriyim. Sorunlara çözüm bulamamak beni yordu. Datçadaki yerel siyasetteki kısır çekişme de beni yorgun düşüren ve bu kararı almama sebep olan etkenlerden bir diğeridir.

2014 yerel seçimlerinde CHPden aday olan Tokcan, ikinci kez belediye başkanı seçilmişti. Temmuz 1997de TRTnin Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Tokcan, 2001 yılında bu kurumdan ayrılmıştı. 2002 seçimlerinde Muğladan vekil adaylığı başvurusu yapan Tokcan, 2007de CHPnin İl Başkanlığı görevine getirilmişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024