Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3048 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

Darbeci hakim Mustafa Başer paralel uşak çıktı

Büyüt
Küçült
Darbeci hakim Mustafa Başer paralel uşak
Güncel Haberleri › Darbeci hakim Mustafa Başer paralel uşak çıktı haberi FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan hakim Mustafa Başerin Pensilvanyada görüştüğü Gülenden aldığı talimat üzerine, memleketi Uşakta MHPden istifa eden eski belediye başkanını CHPye transfer etmek için aracılık yapmış.
Kemal Gümüş

25 Nisanda Silivrideki paralel yapı tutuklularını topluca tahliye girişiminin ardından FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi eski Hakimi Mustafa Başerin, “Fethullah Güleni hiç tanımıyorum”sözünün kocaman bir yalan olduğu ortaya çıktı.

Darbeci hakimin Güleni, Pensilvanyada ziyaret ettiği, aldığı talimat üzerine memleketi Uşakta MHPden istifa eden Belediye Başkanının, CHPye transferi için aracılık yaptığı ortaya çıktı.

Gülenin selamını götürmüş

STARın hakim Mustafa Başerin Uşak-Pensilvanya- Frankfurt üçgeninde yaptığı görüşmelere tanıklık eden isimlerden edindiği bilgilere göre, olaylar şöyle gelişti. 2009 yılında MHPden Uşak Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, 2010daki referandum sürecinde görüş ayrılığına düştüğü partisinden istifa ederek, bağımsız kaldı. CHP Genel Merkezi Ali Erdoğanı transfer etmek için harekete geçtiyse de olumsuz cevap aldı. Uşaklı Darbeci Hakim Mustafa Başer, tam da bu süreçte devreye girdi. Başer 2011 yılında aldığı davet üzerine Amerikaya giderek Gülenle görüştü. Dönüşte Almanyaya uğrayan Başer, burada MHPden istifa eden Uşak eski Belediye Başkanı Ali Erdoğanın ağabeyi Osman Erdoğanla biraraya geldi. Frankfurtta yapılan görüşmede, hakim Başer ağabey Osman Erdoğana “Pensilvanyadan geliyorum. Hoca efendinin selamını getirdim. Alinin, CHPye katılması, 2014 seçimlerinde de CHPden aday olmasını arzu ediyor. Senden, kardeşini ikna etmek için yardımcı olmanı istiyoruz. Cemaat bu konuda her türlü desteği verecek” dediği iddia edildi.

Giriş-çıkışlar  doğruluyor

Starın ulaştığı yurt dışı giriş-çıkış kayıtları, Darbeci Hakim Başerin, MHP Uşak eski Belediye Başkanı Ali Erdoğanın partisinden istifasının hemen sonrasında yurt dışına çıkış yaptığını doğruluyor. Başer, Amerikaya gittiği, dönüşte Belediye Başkanı Ali Erdoğanın Frankfurtta yaşayan ağabeyi Osman Erdoğanı ziyaret için Almanyaya uğradı.

Belediye Başkanı Ali Erdoğanın abisi Osman Erdoğan, Hakim Mustafa Başerin paralel yapı kapsamında tutuklanmasından sonra bu görüşmeyi yakın çevresiyle de paylaştı. Ağabey Erdoğan, Başerin kendisine Gülenden selam getirip, 2014 yerel seçimlerde kardeşini CHPden aday olması için ikna etmesini istediğine dair mesajını ilettiğini anlattı.

Paralel işadamı CHPye çalıştı

Hakim Başer CHPden aday olması için Gülenin mesajını Ali Erdoğanın abisine iletirken Ak Parti Milletvekili olan ancak seçilemeyen şu anda paralel yapı saflarında faaliyette bulunan işadamı Hazım Sesli de Uşakta Ali Erdoğan ile görüşerek CHPden aday olmasını istemiş. Sesli Battaniyelerinin sahibi Hazım Seslinin örgüt okullarına her ay yaklaşık 40 bin dolar para transfer ettiği iddia ediliyor.

İddia CHPyi karıştırmıştı

Paralel yapı arka planda eski MHPli Ali Erdoğanı ikna etmeye çalışırken, Uşak´ta, CHP Genel Merkezinin Uşak Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan ile adaylık konusunda temasa geçtiği söylentisi o dönemde partide gerginliğe yol açmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024