Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2022 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 06:06

Darbe öncesi delilleri silmişler

Büyüt
Küçült
Darbe öncesi delilleri
Güncel Haberleri › Darbe öncesi delilleri silmişler haberi

Paralel Yapı, 17-25 Aralık darbe girişimi için hazırlanan tüm yasadışı dinlemeleri geri getirilemez şekilde silerek Türkiye genelinde 22 ildeki Emniyet Müdürlüğünde 2003 bilgisayarda operasyon yaptı.

Kemal Gümüş

Paralel Yapı, 17 ve 25 Aralık darbe girişimini başlatmadan evvel hazırladığı yasa dışı dinleme ve kayıtları yok etmek amacıyla tüm Türkiye genelinde büyük bir silme operasyonu yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen “Paralel Yapı” soruşturması kapsamında yapılan araştırmada ortaya çıkan bilgilere göre; 1 Aralık 2013 ile 1 Ocak 2014 tarihinde tam 2003 farklı bilgisayara, verileri geri getirilemeyecek şekilde silmeye yarayan onlarca program indirildi. Savcılığın talebi ve mahkeme kararıyla 2003 farklı kullanıcının isimleri IPler üzerinden tespit edildi.  

Ülke genelinde araştırma

İstanbul Emniyetindeki bilgisayar ve serverların geri getirilemez şekilde silindiğinin tespit edilmesinden sonra, bilirkişi heyeti aynı işlemin diğer illerdeki Emniyet Müdürlükleri ile diğer kritik kurumların bilgisayarlarında da yapılmış olabileceğini belirtti. Bunun üzerine savcılığın talebiyle 2014 yılında İstanbul 23. Sulh Ceza Mahkemesinden söz konusu işlemi kimlerin yaptığının tespiti için karar çıktı. Yapılan araştırmada 01.12.2013 ile 01.01.2014 tarihleri arasında Türkiye genelinde, özel silme yazılımı aratma, indirme yoğunluğu, wipe yazılımı indiren ülke geneli emniyet kurumları tek tek tespit edildi.

Tespit edilen 2003 IP adresinin, özellikle 6 Aralık - 30 Aralık tarihleri arasında özel silme programını indirdikleri dikkat çekiyor. Geri dönüşümsüz dosya silme “wipe” yazılımı indirildiği Özel Silme programı indirilen 2003 IP arasında Türkiye geneli 22 farklı ilde Emniyet müdürlükleri de yer alıyor. 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024