Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2192 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2015 - 15:13

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü yeni komuta kademesini açıkladı

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü yeni komuta kademesini

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepedeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında Erdoğanın da imzaladığı YAŞ kararlarını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığına Org. Hulusi Akar getirildi. Jandarma Genel Komutanlığna Galip Mendi, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Org. Salih Zeki Çolak getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten Oramiral Bülent Bostanoğlunun görev süresi ise 1 yıl uzatıldı.

TEAMÜLLERE GÖRE 2023ÜN GENELKURMAY BAŞKANI ÇOLAK

Açıklanan YAŞ kararları sonrası Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilen Hulusi Akarın görev süresi 2019 yılında doluyor. Eğer teamüllere göre bir YAŞ kararı alınacaksa 2023 yılındaki Genelkurmay Başkanı ise bugün Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilen Orgeneral Salih Zeki Çolak olacak.

 

Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar getirildi.

ABDULLAH GÜLÜN OKUL ARKADAŞI

Genelkurmay Başkanlığı görevini bir hafta içinde devralması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri Lisesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı yıllarda okudu.

İSTİFALAR ÖNÜNÜ AÇTI

2011de Orgeneral oldu ve dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının Balyoz davasında komutanların tutuksuz yargılanmaları tutumu sonrasındaki süreçte istifası üzerine komuta kademelerinde yaşanan boşluklar, Orgeneral Akarın 4 yıl beklemeden, 2013te Kara Kuvvetleri Komutanlığına yükselmesini sağladı. Akar 2019a kadar Genelkurmay Başkanlığı görevini sürdürecek.

 

Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak getirildi.

ORG. SALİH ZEKİ ÇOLAK KİMDİR?

20 Temmuz 1954 doğumul olan Orgeneral Salih Zeki Çolak aslen Trabzon Akçaabatlı.

1974 yılında Kara Harp Okulundan Asteğmen rütbesiyle, 1975 yılında da Topçu ve Füze Okulundan Teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1988 yılına kadar Kara Kuvvetlerinde çeşitli topçu birliklerinde takım komutanlığı, batarya subaylığı ve batarya komutanlığı görevi yaptı. 1988 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olduktan sonra sırasıyla 4. Piyade Tümen Komutanlığında Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 49. Piyade Alayında Tabur Komutanlığı, Genelkurmay Mali Plan Program Daire Başkanlığında Program Subayı, Brüksel/Belçikada Batı Avrupa Birliği Türkiye Askeri Temsilciliği ve Kurmay Başkanlığı, 108. Topçu Alay Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2001 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tayin Daire Başkanlığı ve 19. Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2005 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı, Genelkurmay Genel Sekreterliği, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2009 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti ve 7. Kolordu Komutanlığına atandı. 2011 yılında KKK Kurmay Başkanlığına atandı.

İNGİLİZCE VE FRANSIZCA BİLİYOR

2013 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve KKK Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atandı. 2014 yılında 1. Ordu Komutanlığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 2015 YAŞ kararları ile Kara Kuvvetleri Komutanı oldu.

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığına, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal getirildi.

 

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlunun görev süresi 1 yıl uzatıldı.

 

Jandarma Genel Komutanlığına, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi getirildi.

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ege Ordusu Komutanlığına getirildi.

3. ORDUYA KKTCDE GÖREV YAPMIŞ KOMUTAN

3. Ordu Komutanlığına, 30 Ağustos itibarıyla orgeneralliğe terfi ettirilen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de oramiralliğe yükseltildi.

3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 1. Ordu Komutanı oldu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024