Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1852 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Nisan 2015 - 14:08

Cumhurbaşkanlığı Sarayının peyzaj maliyeti 2.5 milyar

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanlığı Sarayının peyzaj maliyeti 2.5

Mimarlar Odası, yurtdışından getirilen bitkilerin karantina belgelerinin ve bitki sağlık sertifikalarının bilgisini istedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yurtdışından kaçak saray için getirilen bitkilerin, bitki sağlık sertifikaları ve karantina belgeleri kamuoyuna açıklansın. Üç kez kuruduklarına ve sürekli alım yapılıp yenileri ile değiştirildiğine göre, bitkilerle taşınan çeşitli hastalıkların olması muhtemel. Tarım Bakanlığı sertifikaları ve bunların kontrollerinin nerede yapıldığını açıklasın dedi.

 

 

 

HASTALIK TAŞIYORLAR

Hürriyetin haberine göre yabancı menşeli bitkilerle taşınan çeşitli hastalıkların toprağı kirlettiğini, daha önce yurtdışından ithal edilen ağaçlarda nematodların ve parazitlerin çıktığını, bunların da toprağı verimsizleştirdiğini belirten Candan, saray için yurtdışından getirilen ithal ağaçların 3 kez kuruduğunu ve tekrar dikildiğini belirterek, Hem maliyet açısından hem de bitkilerle çeşitli hastalıklar taşıdığından toprağımız kirleniyor. 2,5 milyar olan peyzaj maliyeti muhtemel hastalıklı ve adaptasyon sorunu çeken bitkilerin yenileri ile değiştirilmesi ile giderek katlanıyor dedi. Candan, şöyle devam etti:

PARA YUTAN KARA DELİK

Saray sürekli para yutan bir kara delik oldu. Ankara karasal iklime sahip olduğu için yurtdışından getirilen ithal boylu ağaçların adaptasyonu zordur. Saray için yurtdışından getirilen boylu ağaçların tutabilmesi için iki yıl bebek bakar gibi bakılması gerekir. Aksi durumda kurur ki, sarayda başımıza gelen budur. Şimdi kuruyan ağaçların yerine yenileri geliyor bunların hepsi maliyet, yazlık çiçek dikim mevsimi geldi. Petunya ve ateş çiçekleri dikilmeye başlayacak 400 bin lira ek maliyet daha gelecek ve bu süreç hiç bitmeyecek. Sürekli bakım ve yenileme istemeyerek, kendi kendini idame ettiren bir yeşil alan olan Atatürk Orman Çiftliğinden, sürekli yenileme ve masraf kapısı ile yeşillendirilen saraya gelindi. Ülkenin kaynaklarının, akıl almaz lüks ve şatafat düşkünlüğünün geldiği durum ortada. AOÇ toprakları verimsizleştiriliyor. Sarayın, yurtdışı menşeli bitkilerinin karantina belgeleri açıklanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazdık. Toprağımızı kimsenin kirletmeye hakkı yok.

İlgili HaberBardakların tane fiyatı 1000 TLdir

SARAYIN MALİYETİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı henüz inşaa edilmeden siyasetin en sıcak konu başlıklarından birisiydi. CHP başta olmak üzere muhalefet partileri Sarayın Atatürk Orman Çfitliğine kaçak olarak inşaa edildiğini ileri sürmüştü.

Genel hatlarıyla tamamlandığında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Saraya 1 milyar 300 milyon TLlik masraf yapıldığını açıklamıştı. 12 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bir büyüğümüzün güzel sözü var. İtibardan tasarruf yapılmaz. Burası Türk milletinin itibarıdır. Sonucu 600-650 milyon dolardır. demişti.

TMMOBun açıkladığı Sarayın peyzaj maliyeti 2.5 milyar TL rakamı kafaları iyice karıştırdı. Eğer açıklanan rakam doğruysa Sarayın peyzaj gideri Sarayın inşaa giderinden daha fazla.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024