Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2246 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme sessiz kalanlar adaletten söz etmesin

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme sessiz kalanlar adaletten söz
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme sessiz kalanlar adaletten söz etmesin haberi Şehit ve gazilerimiz için ne yapsak az diyen Erdoğan, Mısırda Mursiye verilen idam cezasını bir kez daha kınadı: Darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında ilk iftarını şehit yakınları ve gaziler ile birlikte yaptı. İftar programında şehit yakınlarına ve gazilere seslenen Erdoğan “Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Gazilerimize tekrar uzun ve hayırlı ömürler diliyorum” dedi. Erdoğan “Burada iftar soframızı paylaştığımız tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileri için yapılan hizmetleri yakından biliyorlar. Bu hassasiyeti hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Bunlar bir iane, bir lütuf değil, bunlar sadece gecikmeli de olsa yerine getirdiğimiz bir görev” diye konuştu. Gaziler için Türk Silahla Kuvvetlerinin GATAda ve diğer hastanelerde her imkanı seferber etmek suretiyle yapılması gerekleri yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

11 bin atama yaptık

“22 Temmuz 2014 yılından bugüne kadar 11 bin 687 şehit yakını ve gazimizin kamu kurumlarına atamasını yaptık. Şehitlerimizin bu millete emaneti olan yakınları ile gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bugüne kadar yapılanları ve bundan sonra yapılacak olanları milletimizin ve devletimizin şehitlerimize ve gazilerimize olan bir şükran ifadesi olarak görüyorum. Bizim inancımızda malum şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak kabul edilir. Bugün burada iki güzelden birine mazhar olanların yakınlarıyla diğerine mazhar olanların bizzat kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

Dünyaya çağrı: Susmayın

Mısırın darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Mursiye verilen idam cezasını şiddetle kınadığını bir kez daha ifade eden Erdoğan “Tüm dünyayı harekete geçmeye, bu adaletsizliğe, bu zulme dur demeye çağırıyorum. Bu dönemde Mursiye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır. Biz bu açık haksızlık ve adaletsizlik karşısında mazlumların, hakkın ve adaletin yanında yer almayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024