Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1855 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkem için Başkanlık

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkem için
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkem için Başkanlık haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içinden geçilen kritik süreçte halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak kenarda beklemesinin mümkün olmadığını söyledi. Başkanlık sistemini millet için istediğini vurgulayan Erdoğan, Sonuçta bu sisteme geçildiğinde kim ölür kim kalır. Kim devlet başkanı olur onu ancak Allah bilir dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiyenin milletin oyuyla iş başına gelmiş ilk cumhurbaşkanı olarak bu süreçte bir kenarda beklemem elbette ki düşünülmez. Ülkemin ve milletimin geleceği ile ilgili görüşlerimi seçim döneminde de her fırsatta ifade ediyorum, etmeye de devam  edeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Bizler hep birlikte çalışacak üretecek gayret edecek sonra da da Allaha teslim olacağız. Tevekkülün anlamını, ümidin anlamını en iyi çiftçilerimiz bilir, sizler bilirsiniz” diye konuştu. Türkiyenin 2023 hedefleri açısından 7 Haziran seçimlerinin hayati önem taşıdığına vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:

Yeni Türkiyenin inşaası için

“Türkiyenin milletin oyuyla iş başına gelmiş ilk cumhurbaşkanı olarak bu süreçte bir kenarda beklemem elbette ki düşünülmez. Ülkemin ve milletimin geleceği ile ilgili görüşlerimi seçim döneminde de her fırsatta ifade ediyorum. Bir siyasi parti için değil, Türkiye için, tüm milletimiz için, ne düşünüyorsam, ne hedefliyorsam onu söylüyorum.” Türkiyenin yeni bir anayasaya ve bununla birlikte başkanlık sistemine ihtiyacı bulunduğunu anlatan Erdoğan şunları kaydetti: “Aldığım sorumluluğun hakkını yerine getirmekle mükellefim. Milletim bu görevi bunun için verdi. Önümüzdeki dönemin Yeni Türkiyenin inşası için önemli bir dönem olacağına inanıyorum. Yeni Türkiye için yeni anayasaya ve bununla birlikte başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.”

Şahsım için değil milletim için gerekli

Halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçtiği 10 Ağustos 2014 itibariyle parlamenter sistemin miadını doldurduğunu belirten Erdoğan, “Yeni anayasa ülkemiz için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Parlamenter sistem cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesiyle artık miadını doldurmuş oldu. Hiç kimse benim bu tekliflerimden bu görüşlerimden rahatsız olmamalıdır. Çünkü ben bunları şahsım için değil milletim için, ülkemin geleceği için ifade ediyorum” diye konuştu.

Sözlerimi en iyi çiftçiler anlar

“Bu konuda da beni en iyi anlaması gereken benim çiftçi kardeşlerimdir” ifadesini kullanan Erdoğan, “Sizler toprağı sürer tohumu atar tüm hazırlıkları yapar sonra da ürünün boy vermesini olgunlaşmasını beklersiniz. Ama o üründen sizin faydalanıp faydalanamayacağınız belli değildir çünkü dünya fani.. Öyle mi? Hepimiz gelip geçeceğiz. Ama bunun için toprağı ekmekten tohumu saçmaktan vazgeçiyor muyuz? Hayır” dedi.

Yarın kim faydalanır bilinmez

Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaları ülke ve milletin geleceği için yaptığını vurgulayan Erdoğan, “Ben de ülkemin ve milletimin geleceği için bu tartışmaları başlatıyor, yürütüyorum. Sonuçta yarın öbür gün Türkiye başkanlık sistemine geçtiğinde kim ölür kim kalır. Kim devlet başkanı olur onu ancak Rabbim bilir, Allah bilir. Bunun kararını verecek olan sizlersiniz, aziz milletimdir. Benim bugün sorumluluğum ülkemin ve milletimin geleceği için bu görüşlerimi ifade etmek meselenin gündeme gelmesini ve tartışılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Sistem reforme edilmeli

Sistemin reforme edilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyanın en ileri ülkelerine bakıyorsunuz, bu ülkelerde bu başkanlık sistemi uygulanıyor da biz niçin geri kalmış veya en az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerdeki sistemlerle uğraşıyoruz. Biz de model olarak demek ki en ileri ülkeler şu anda bu sistemi uyguluyorsa, o zaman biz sistemimizi idari anlamda reforme etmemiz lazım.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024