Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1888 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi ihya edeceğiz

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi ihya
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi ihya edeceğiz haberi

TİKA tarafından yapılan 6 ülkedeki 6 eserin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun, onu ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış var. Ecdadımızın emanetlerini ülkemizde ve dünyanın her yerinde ihya etmeyi sürdüreceğiz, buna ne Geziciler ne paralelciler ne bölücüler mani olamayacak dedi.

AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, “Ayrı coğrafyalarda aynı imza” başlığıyla ATO ‘Congresiumda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı ne yaparsa yapsın, biz ne yaptığımızdan sorumluyuz. Nasıl dünyanın 140 ülkesinde yardım faaliyeti yürütebiliyorsak, hemen yanı başımızdaki kardeşlerimize de kucak açacak imkana hamdolsun sahibiz” dedi.

İslam kimliğine sahip çıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en az gelişmiş 49 ülkesine son 6 yılda 1,5 milyar dolarlık yardım yapıldığına işaret ederek, bu yardımları anlayabilmenin yolunun, vicdanlara bakmak olduğunu, dünyanın dört bir yanında yapılan yardımlarda herkese önce insan nazarıyla baktıklarını söyledi.

 Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlara sahip çıkmadan Türkiye tarihine, kültürüne, medeniyetine sahip çıkmış olabilir mi? Böyle bir Türkiyenin yöneticileri olarak ecdadımız karşısında boynumuz bükük kalmaz mı? Geçmişine ve kardeşlerine sırtını dönen bir Türkiyenin idarecileri olarak, gelecek nesillere mahcup olmaz mıyız? Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun, onu ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, ‘ecdat dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken, bu mescidi yapmak istedim ve yargıyla boğuşarak maalesef bunu inşa edemedim. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Boğazkesen Mescidi, şehirde 18nci yüzyılda yaşanan depremlerde yıkılıyor, geriye sadece minaresi ve temelleri kalıyor, Allahtan ki minaresi kalıyor, çünkü o minare olmasa ‘burası mescit değil diyecekler. Caminin bulunduğu yer, daha sonra tiyatro ve konser alanı haline dönüştürülüyor. Sonunda bir sivil toplum kuruluşumuzun desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından aslına uygun hale getirilmeye başlandı. İnşaat şu anda sürüyor. İnşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek.”

TİKAnın örnek eserleri

Son 12 yılda 140 ülkede 2 binden fazla esere imza atan TİKA, dün de Kırgızistanda ekmek fırını, Mynmarda Thayet Myo Türk Şehitliği, Pakistanda hastane, Moğolistanda Bilge Tonyukuk Karayolu, Filistinde Nablus Reşadiye Okulu, Kosavada Mehmet Akif Ersoy Camiini hizmete soktu. Kırgızistanın başkenti Bişkekte TİKA tarafından yaptırılan Halk Ekmek Fabrikasının bir ilki teşkil ettiğini belirten Türkiyenin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve Bişkek Belediyesi yetkilileri ekmek fabrikasının, sadece sağlıklı ve besin değeri yüksek ekmek ihtiyacını karşılamakla kalmayacağını, aynı zamanda kreş, hastane, yetimhane, huzurevi gibi sosyal hizmet veren kuruluşlara da ücretsiz ekmek temin edeceğini söyledi.

Filistine ecdad yadigarı okul Batı Şerianın Nablus kentindeki önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Reşadiye Okulu ise, 3 bin 200 metre kare kullanım alanı, 12 sınıf, 1 oyun sahası 2 bilgisayar laboratuvarı ve 1 mutfağa sahip olacak şekilde TİKA tarafından yenilendi.

Pakistanın Pencap eyaletinde yaptırılan ve Recep Tayyip Erdoğan adı verilen Hastanenin resmi açılışına Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif de katıldı. Şahbaz Şerif, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinin bölgedeki en modern ve en iyi hastane olduğunu söyledi.

DOMBRA SÜRPRİZİ

Erdoğana sürpriz yapan Kazakistanlı sanatçı Arslanbek Sultanbekov, ‘Dombra adlı parçasını seslendirdi. Beraberindekiler ile birlikte projelerin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı uyruklu öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024