Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2066 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2015 - 09:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyenin kuzeyinde yeni bir devlete müsaade etmeyiz

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyenin kuzeyinde yeni bir devlete müsaade
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyenin kuzeyinde yeni bir devlete müsaade etmeyiz haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buradan tüm milletime, tüm dünyaya sesleniyorum. Suriyenin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

CumhurbaşkanI Recep Tayyip Erdoğan, Kızılayın iftarında bölgede yaşanan olaylara yönelik önemli açıklamalarda bulundu:

KOBANİ UYARISI Daha önce Suriye ve Irakın onlarca şehir, yüzlerce kasabasında süren çatışmalar, Kobanide de yaşandı. Bunu bahane edenler, 6-7-8 Ekimde Türkiyenin pek çok yerinde olay çıkardı. Şimdi yine aynı şehirde olaylar yaşanıyor ve aynı çevre bunu bir kez daha Türkiyeyi ateşe vermek için bahane olarak kullanmaya çalışıyor.

HAYSİYETİNİZ VARSA Utanmadan, sıkılmadan ‘Terörist Türkiye tweeti atanlara sesleniyorum. Eğer sizde haysiyet, onur varsa bu Kobaniden kaçanları kampta barındıran ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Tweetle elde ettiğiniz dereceler o kapkara yüzünüzü beyaza çıkarmayacak.

EN BÜYÜK İFTİRA Türkiyenin ismini bir terör örgütüyle yan yana zikreden, bu ülkeye ve bu millete en büyük iftirayı atıyor. Türkiye, Suriyedeki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irakta haklarını savunanlara elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama Türkiye, bu işleri yaparken asla terör örgütleriyle yan yana gelmiyor. Ne Esed rejimiyle ne de diğer oradaki terör örgütleriyle Türkiyeyi kimse yan yana gösteremez.

PYD/PKK ENGELLİYOR Oradaki insanlara çok daha fazla yardımcı olmak istedik. Buna engel olan, bize o suçlamaları yöneltenlerdir. PYDdir, PKKdır. İşte Hatay ve Adana olayı.

BÖLGENİN DEMOGRAFİSİ: Son günlerde yine Türkiye ile ilgili hiçbir ilgisi, alakası olmadığı belgeleriyle ispatlanmış olan hadiseleri aynı amaçla çarpıtıyorlar. Esed rejimi, bölücü örgüt sözcüleri ve ülkemizdeki bir siyasi partinin sözcüleri aynı ağızla konuşuyor. Amacın dünya kamuoyuna yönelik bir algı operasyonu olduğu çok açık. Bu tür ithamlarla Türkiyeyi yanı başında olup biten olayların dışında kalmaya zorlayarak bölgenin demografisini değiştirme operasyonunu tamamlamak istiyorlar.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN: Buradan milletime, tüm dünyaya sesleniyorum. Suriyenin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

SAMİMİ YAKLAŞIM DEĞİL: Teröre asıl destek, bir yandan iki milyon insanın yükünü omuzlarımıza bırakırken, diğer yandan da ‘Sınırlarınızı iyi kontrol edemiyorsunuz tafrası yapmaktır. Kendi ülkelerinden terörist çıkışını engelleyemeyenlerin bu sorunu bizim kendi sınırlarımızda çözmemizi beklemesi samimi bir yaklaşım değildir.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024