Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2035 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Son Mektupu izledi

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Son Mektupu
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan, Son Mektupu izledi haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümünde vizyona giren ve Çanakkale Savaşının konu alındığı Son Mektup filmini izledi.

AA ErdoÄŸan ve ailesi, beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, eski Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ ve TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu ile Oran semtinde bulunan Panora AlışveriÅŸ Merkezindeki sinemaya geldi.   Sinema salonuna geliÅŸinde vatandaÅŸlarla selamlaÅŸan ErdoÄŸan ve beraberindekiler, daha sonra Çanakkale Savaşı günlerinde yazılan ve uzun yıllar sonra adresine kavuÅŸan bir mektubun duygusal hikayesini anlatan, yapımcılığını ve yönetmenliÄŸini Özhan Erenin yaptığı Son Mektup filmini izledi.   Sinemanın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ErdoÄŸan, filme iliÅŸkin yorumunun sorulması üzerine, Ecdadımızın gerçekten Düvel-i Muazzama karşısında Çanakkalede, Ä°stanbul hedefli o saldırısında nasıl bir müdafaa yaptıklarının ve Çanakkale geçilmez anlayışını bir imanın tezahürü olarak nasıl ortaya koyduklarının gerçekten en güzel filmle canlandırılması bizleri de duygulandırdı dedi.   Filmi özellikle gençlerin seyretmesinde büyük fayda gördüğünü belirten ErdoÄŸan, şöyle devam etti:   Hangi ÅŸartlarda, hangi zorluklar içerisinde Çanakkale destanının yazıldığını görmek bakımından bu çok çok önemli. Düvel-i Muazzama, görüyorsunuz, orada bizim Mehmedimizin, Mehmetçiklerimizin karşısında gerek gemileriyle gerek uçaklarıyla her türlü üstünlüğe sahip olmasına raÄŸmen, orada ordumuz, MehmetçiÄŸimiz, o zor ÅŸartlarda, o zor imkanlar içerisinde gerçekten imanın bir yüce zaferini görmüş oluyor ve hakikaten demek ki Akifin ifade ettiÄŸi Ä°mandır o cevher ki ilahi ne büyüktür. Ä°mansız olan paslı yürek sinede yüktür. Bunun ispatını da biz, 18 Mart 1915 e tüm Düvel-i Muazzama karşısında ispatlayan bir Türk ordusunun zaferiyle, inÅŸallah geleceÄŸe de taşımış olacağız.   Pilotun Åžamda ÅŸehit olmasının da çok anlamlı olduÄŸuna iÅŸaret eden ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:   Ordumuzun Åžamda ne iÅŸi var, ÅŸurada ne iÅŸi var, burada ne iÅŸi var, diyenlere karşı da burada güzel bir cevap var. Bunu özellikle Åžam seferine giden Salihlerimize bir sormak lazım. Onlar, oralara niye gittiler? Hangi gaye için gittiler? Ä°ÅŸte bunlar, bunun en güzel cevabıdır. Ecdadımız niçin gittiyse biz de bugün onun için oralardayız. Onlar Medineye, Mekkeye, Halepe niçin gittiyseler, bizler de onun için ÅŸu anda oralardaki bütün geliÅŸmeleri anında takip ederek, oradaki dertlerle aynı ÅŸekilde biz de dertleniyoruz. Ben, genç neslin özellikle bu filmi seyretmesinde büyük faydalar olduÄŸuna inanıyorum. Çünkü biz, bunlarla geleceÄŸe farklı bir heyecanı taşımak durumundayız ve yeni Türkiyeyi de böylece bu inancın bu idrakin üzerine inÅŸa etmeliyiz diye düşünüyorum.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024