Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 08:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Partiler çözemezse millet çözer

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Partiler çözemezse millet
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Partiler çözemezse millet çözer haberi

Hükümet kurma sürecinde belirsizliğin bir an önce sona ermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, partilere çağrıda bulunarak, Siyasetçiler bu işi çözemiyorsa millet bu işi çözecek tek mercidir. Bunu yapmak zorundayız dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 22. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Hükümet kurma ve koalisyon tartışmalarına değinen Erdoğan, “Mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum. Siyasiler çözemiyorsa, millet çözecek tek merciidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon konusunda “Mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum” diyerek, şöyle devam etti: “Türkiyenin böyle bir zaman kaybına tahammülü olmadığına inanıyorum. Bunun için koalisyonun mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum. Eğer egolar öne geçerse bu süreç uzayacaktır. O zaman da Cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen görev, siyasiler çözemiyorsa millet çözecek tek merciidir. Kimsenin seçimlerin ortaya çıkardığı konumunu, sistemi kilitlemek için kullanmaya hakkı yoktur. Türkiyeyi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır. Cumhurbaşkanı olarak bu süreçte ben, milletimin arzusu konusunda yeni hükümetin bir an önce kurulmasını teşvik edeceğim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “Türkiyede siyasi istikrarla büyüme oranları arasında güçlü bir ilişki vardır. Ülkemizde hangi lider, hangi siyasetçi milletin desteğini en güçlü şekilde elde etmişse, onun döneminde Türkiye en yüksek ve sürekli büyüme oranını yakalamıştır. Bu ülkenin değil gerilemeye, durmaya dahi tahammülü yok. Etrafı adeta ateş çemberi içinde olan Türkiyenin hem kendisinin bundan zarar görmemesi hem de kardeşlerine yardım elini uzatması ve güçlü olması şart. Bunun için de seçim sonrasının geçiş dönemini süratle tamamlayıp, Türkiyenin yönünü yeniden geleceğe çevirmek mecburiyetindeyiz.”

Çözecek mercii milettir

“Anayasada Cumhurbaşkanına hükümet kurulamaması halinde seçimlerin yenilenmesine karar vermek için tanınan 45 günlük süre Meclis Başkanlık Divanının seçimiyle başlıyor. Böyle bir durumda ağustos ayının ortalarına kadar uzanan bir süreç söz konusu. Türkiyenin böyle bir zaman kaybına tahammülü olmadığına inanıyorum. Bunun için koalisyon hükümetinin mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum. Kimsenin egolarına mahkum olmaması gerekir. Eğer egolar öne geçerse o zaman bu süreç uzayacaktır. O zaman da Cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen görev, siyasetçiler bu işi çözemiyorsa millet bu işi çözecek tek mercidir. Bunu yapmak zorundayız.”

Kimse oyun bozanlık yapmasın

“Partilerimize ve genel başkanlara düşen görev, ülkenin, milletin ve bilhassa ekonominin sabrını çok zorlamadan, sorumluluklarının bilinci içinde hareket etmektir. Türkiye, ortak bir dil, ortak hedefler ve ortak akıl çerçevesinde kurulmuş bir koalisyonla istikrar ve güven iklimini yeniden tahkim edebilir. Müşterekleri değil farklılıkları öne çıkararak adeta oyun bozanlık eden partiler ve siyasetçiler bunun hesabını millete vereceğini bilmelidir. Kimsenin, seçimlerin ortaya çıkardığı tablodaki konumunu millete karşı sorumluluk üstlenmek yerine sistemi kilitlemek için kullanmaya hakkı yoktur. Türkiyeyi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır.” 8İSTANBUL

KİMSENİN TALİMATINAİHTİYACIM YOK

Cumhurbaşkanının yetki ve sınırlarıyla ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, “Şunu da söyleyeyim. Birileri ikide bir çıkıp, ‘Cumhurbaşkanı Anayasadaki yerine çekilmelidir gibi ifadeler kullanıyor. Ben Anayasadaki yerimi gayet iyi biliyorum” dedi. Erdoğan, “Ömrümün 40 yılı Anayasanın verdiği yükümlülükleri, bulunduğum her makamda kullanarak geçti. Şu anda da Anayasanın bana verdiği görev ve yetki neyse, bu yetkiyi gayet iyi kullanmasını bilirim. Bunun için de birilerinin talimatına ihtiyacım yok” şeklinde konuştu.

SIĞINANLAR BİZE ALLAHIN EMANETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iraklı ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak da şunları söyledi: “Iraklı ve Suriyeli mültecilerle ilgili olarak Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve bundan sonra da yapmaya devam edecek. Sanatçı, Bayan Angelina olsun, hepsi bir gerçeği tespit ediyorlar. ‘Biz dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mülteci kampı görmedik. Bundan dolayı biz Türkiyeye hayranız diyorlar. Devlet tüm imkanlarıyla ki; şu ana kadar 6 milyar doları aşmıştır yaptığımız yardımlar. İki milyonu aşkın muhacir var. Biz bunları bombaların altına bırakamazdık. Biz Egede Akdenizde ‘bırakın ölsünler diyenler gibi hareket edemezdik.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024