Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1761 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2016 - 16:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara seslendi

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tercihini siyasetin imkanlarından yana değil, terörden, terör örgütünün eylemlerinden yana koyanlar, bunun hesabını hukuk önünde vermelidir. Terör örgütünün diğer mensupları için hukuk neyi emrediyorsa bu kişiler için de aynı yöntemler işletilmelidir. Milletvekili dokunulmazlığı terör örgütüne perde olmak için değil, Mecliste millete daha iyi hizmet vermek için getirilmiş bir imtiyazdır. Bu imtiyazın istismarına artık parlamentomuz izin vermemelidir. diye konuştu.

BUNUN ADI Ä°HANETTÄ°R

Erdoğan, Türkiyelileşmek iddiasıyla yola çıkıp varlıklarını hendeklere endeksleyenlerin, Kandilin şamar oğlanına dönenlerin durumunu hep birlikte ibretle takip ediyoruz. Kürt kardeşlerimin adını istismar ederek bu ülkeye ve bu millete husumet besleyen kim varsa onun eteğinin altına girmenin adı siyaset değil, ihanettir. En başta Kürt kardeşlerime ihanettir. Kürt kardeşlerim bu milletin ayrılmaz bir parçasıdır. dedi.

KİM OLURSA OLSUN BEDELİNİ ÖDEMELİ

Parti kapatma tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Prensip olarak ben siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. Gereksiz görüyorum. Hiç düşünmeye bile gerek yok. Ancak herhangi bir siyasetçinin yaptığı suçun, hatanın bedelini kurumsal olarak partisi değil, şahıs olarak kendisi ödemelidir. Bu, genel başkan da, milletvekili de, belediye başkanı da, meclis üyesi de olabilir. Kim olursa olsun bunun bedelini ödemelidir. ifadelerini kullandı.

İŞTE ERDOĞANIN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Henek kazanlara arkadaş diyen bir muhalefet anlayışı var.

Türkiyede Kürt sorunu değil terör sorunu vardır. Yatıp kalkıp Kürt sorunu da Kürt sorunu, Kürt sorunu da Kürt sorunu...

Kandilin şamar oğlanına dönenleri ibretle takip ediyoruz.

Kendi ülkesine ve toplumuna karşı bu kadar aleni bir tavır alan bir siyaset anlayışı yoktur. Siz gidip Rusyada, Amerikada o ülkenin bütünlüğüne karşı adımlar atın da bakın başınıza neler gelir. Türkiye gereğinden fazla müsamahakar bir ülkedir. Ama artık evet bıçak kemiğe fazlasıyla dayandı. Şu anda yargılanıyorlar. Bu yargılananların sayısı artacak hem de arazide dağ taş mücadeleyi kararlılıkla yürütüyor.

Ben siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. Ancak siyasi partinin üyesi olan kişi şahsi olarak bunun bedelini ödemelidir. O kadar. Tercihini siyasetten yana değil terörden yana koyanlar ghesabını hukuk vermelidir. Milletvkeili sıfatı, belediye başkanı pozisyonu fark etmeksizin hukuk önünde hesap vermelidir.

Terör örgütleri için hukuk ne uygun görüyorsa bu kişiler için de aynı şartlar uygulanmalıdır. Dokunulmazlığın istismarına parlamentomuz artık izin vermemlidir. Terör örgütü üyesi gibi hareket eden millletvekilleri için Meclisin hareket etmesi şarttır diye düşünüyorum. Belediye başkanları için de İçişleri Bakanı ve Yargının da harekete geçmesi gerekiyor. Hastaneler, okullar başta olmak üzere kamu kurumlarında görev yapanların süratle ayıklanmasına ihtiyaç var. Kimse ama kimse bu devletin ekmeğini yiyip de bu devlete kılıç çalamaz.

Milletimiz ya devlet başa ya kuzgun leşe noktasına getirmemeliyiz.

YENÄ° ANAYASA VE BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°

Yeni anayasa çalışmaları için görüşmeler başladı. Burada aslolan şey şudur: Toplumsal mutabakatın sağlanması lazım. Nasip olursa şu anda kurulacak komisyonda bu adım atılırsa bir de bununla ilgili bir arama konferansı da yapılabilir. Milletin de kanaati alınarak nihai kararı asıllar kararıyla vermek bu işin en isabetlisi olacaktır. Önce onun kararını vermek lazım. Bir taraftan milletimizin başkanlık sistemi ve yeni anayasayı anlatanların bildiği nedir.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında üzerinde durulması gereken hususlardan birisi de Başkanlık sistemidir. Muhalefet partilierinin kendi tarihleriyle çelişen tutumlarını anlamakta zorlanıyorum. Ötekiler ak diyorsa ben ak diyeyim anlayışı kimseyi bir yere götürmez.

Amerikadaki Başkanlık sistmei ile Güney Koredeki Başkanlık sistemi ile aynı kim diyebilir? Hitler örneğini verince farklı noktaya çektiler. Benim söylediğim şey basit. Almanya parlamenter sistemiyle yönetiliyordu ama buna rağmen Hitler gibi bir diktatör başa getirildi. Ülkenin hedefleriyle yönetim biçimi arasındaki ilişkiyi doğru kurabilmemiz lazım. Ben Türk biçimi Türkiye biçimi başkanlık dedim başladılar saldırmaya. Bunlar kendi ülkelerinin markasını da istemiyorlar. Mecbur muyuz Amerikan Fransız sistmeini uygulamaya? Adeta bir arı gibi ondanda ondan da toplar balımızı millete sunarız ya olay bu kadar basit.

Ülkemizdeki mevcut parlamenter sisteminden memnun olan var mı? Ben görmedim. Sürekli darbelere vesayetlere çanak tutan sistemin bir faydası olmadığı ortada. Çare olarak Başkanlık sistemini model olarak sunuyorum. İş kabir ziyaretiyle bitmiyor zihin ziyareti de gerekli.

Başkanlık sisteminin altının nasıl doldurulacağına milletçe biz karar vereceğiz. Türkiyenin hızlı karar alıp verme noktasında bir zarureti var. Bu sistemde yasama yürütme ve yargı arasındaki sınırların doğru bir şekilde çözülmesi parlamenter sistemdeki sorunları ortadan kaldıracaktır.

657NİN ELDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM

Mesela işçi memur meselesi. Bu noktada ciddi sıkıntılar yaşıyoruz Memur istihdamında yaşanan sıkıntılar. 657nin elden geçirilmesi gerekiyor. Bunu Tayyip Etdoğan söyledi diye istemezuk diyenler ortaya çıkacaktır.

Sizden ricam şu, İçişleri Bakanlığımızın dağıttığı talep formuna isteklerinizi tüm ayrıntılarıyla yazın. Sayın bakanımız heyetiyle burada. Bugün Cumhurbaşkanı şuna karışmasın diyenler bu duruma mevcut sistemin neden olduğunu bal gibi biliyorlar. Şahsıma verilmemiş hiç bir yetkiyi kullanmadım. GÖkten zembille inmiş bir Cumhurbaşkanı değilim. Ne yaptıysam hepsi de yasalara uygundur. Sürekli şahsımı eleştirenler teklifime karşı çıkıyorlar. BAzı medya gruplarının ahlaki olmayan saldırılarını da görüyorsunuz. Acaba bu medya mensuplarının ahlaktan hiç nasibi olmadı mı?

SEN YÃœZDE 52YE NASIL SAYGISIZLIK EDERSÄ°N?

Bunlar kendi isteklerinin yerine gelmemesi nedeniyle çılgına dönüyorlar. Sen yüzde 52ye nasıl bu saygısızlığı gösterirsin?

Mevcut sistemden bu kadar memnunsanız niye beni eleştiriyorsunuz? Her zaman ve her konuda olduğu gibi yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda da milletime ve milletimin temsilcisi muhtarlarıma güveniyorum.

Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin milletimize malolduğunu görüyorum. Kamuoyu araştırmalarında da görüyorum. Siyasi parti önce millet ne düşünüyor diye sorması lazım. Biz partimizi kurarken 42 bin kişi üzerinde kamuoyu araştırması yaptık. Tamamen bilimsel. Türkiyenin yeni bir siyasi partiye ihtiyacı var mı yok mu dedik sonra kurma kararını verdik. Yoksa parti kurmak için kurarsın sonra geldiğin gibi gidersin. VE 16 ay sonra da milletimiz bizi iktidar yaptı. Bu çok önemli.

Bu millet, değişime, daha iyiye hiç bir zaman kapalı olmamıştır. Her kim ki bu değişime karşı durmuşsa tarihin tozlu raflarında yerini almıştır. Parlamenter sistem gökten zembille inmemiştir.

Model aldığımız Farnsa yarı başkanlık sistemine geçerken biz bu sisteme saplanıp kaldık. Ben sadece başkanlık sisteminin Türkiyenin en iyi modeli olduğunu söylemiyorum.

SURÄ°YE KRÄ°ZÄ° VE RUSYA

Suriyedeki insanlık dramı... Yürekleri parçalayan görüntüler ortada. Rejimin ve Rusyanın bombaladığı yerlerde masum insanlar hayatlarını kaybediyor. Rusya yüzde 10 DAİŞi bombalarken yüzde 90 Lazkiyedeki Türkmen köylerini vuruyor. Kimse kimseyi kandırmasın

Meshep fitnesi bir kez daha islam dünyasını sarsıyor. Bunu bir üst akıl yönlendiriyor. Mesele İslam dünyasında bir mezhep çatışması olsun ve kendi içinde parça parça olsun isteniyor.

Biz Peygamber efendimize ve ehlibeyte aynı anlayışla benimseyen bir anlayışa sahibiz. Hazreti Ali, Hazreti Hüseyinin, Hazreti Ömerin tahkirine asla izin vermeyiz. Burada amaç bölgesel işgal plan. Suudi Arabistan elçiliğinin roketle yakılıp yıkılması asla uluslararası münasebetler açısından kabul edilemez. Sen gerekli tedbirleri aldın mı ki o saldırılar oldu? 47 kişi idam edilmiştir, Türkiyede bir idam müessesi yok. Suudi Arabistanda Rusyada da ABDde de var. Buralarda yapılan idamlarda ses soluk çıkmıyor. Suudi Arabistandaka bana göre iç hukuk meselesidir. 46sı sunnidir bir tanesi de şiadır. Suudi Arabistanın kararıdır.

Mısırda Mursiyi idama mahkum ettiler. Buna niye ses çıkarmadılar.

Suriyede 400 bin insan öldürülüyor. Bakıyorsunuz bir kişinin idamıyla ilgili tepki gösteriyorlar. Her türlü destek veriyorsunuz katil Esede. Hiç bir zaman kendinizi aklayamazsınız.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024