Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1861 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 06:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnaf HDP baskısından bıkmış

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnaf HDP baskısından
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnaf HDP baskısından bıkmış haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğanın önceki gün yaptığı Van ziyareti öncesi, Van Büyükşehir Belediyesi, tepki çeken kan akan musluk afişlerinin yerine, Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİnin su akan musluk afişlerini astırdı.

Şerife Güzel

Su sarfiyatına dikkat çekilmek amacıyla hazırlandığı belirtilen, ancak seçim öncesi HDPnin bölge insanına yönelik bir tehdit mesajı olarak algılanan “kanlı musluk” afişleri, gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı. Bilboardlarda, kanlı musluk afişinin yerini, “bir damla suyun içinde yarısı kuruyan bir dünyayı tutan el üzerinde, Türkçe ve Kürtçe “Her şey elimizde” yazan afişi aldı.

KÜRTÇE AFİŞLERLE KARŞILANDI

 Cumhurbaşkanı Erdoğana Kürtçe ve Türkçe “hoş geldiniz” afişleri de dikkat çekti. Ayrıca AK Parti seçim otobüsleri de, parti şarkılarının Kürtçe versiyonuyla sokaklarda dolaştı. Van esnafı, bir yandan Cumhurbaşkanı Erdoğanı ağırlarken, diğer yandan da kentte hakim olan HDP ağırlığıyla ilgili tedirginliklerini ifade ediyorlar. İsminin yazılmasını istemeyen bir esnaf, Kobani olaylarından itibaren bölgede yoğunlaşan bir baskı olduğuna dikkat çekti.  HDPlilerin, seçim çalışması çerçevesinde gelip esnafla normal konuşmalar yaptığını, ancak HDP dışındaki partilere eğilimi olanların ciddi bir baskı altında hissettiğini vurguladı. Esnafın kaygısı, seçim sürecinden dolayı HDPnin baskısını artırması. “Olan esnafa oluyor. Bu baskı ortamından dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Üzerimizde bir kara çadır gibi gölgeleyen bir üslup var. Ama bunu hiçbir yere yansıtamıyoruz” diyor. Bu tür görüşleri dillendirenlerin sonradan tespit edilerek baskıya maruz kalabileceği endişesiyle ismini vermekten çekiniyor.

ESKİ TÜRKİYEYİ VADEDİYORLAR

Türkiyenin 7 Haziran seçimlerine giderken ilginç bir manzarayla karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğan, “Bölücü terör örgütü, paralel örgüt bir olmuşlar. Önlerinde muhalefet partisi. Nereye? Eski Türkiyeyi ihya etmeye. Bunlar bu milletin evlatlarını birbirine düşürdü, yoksulluğun, geri kalmışlığın Türkiyesine geri gitmeye çalışıyorlar. Birileri atıyor, tutuyor. Ama ben size Marmarayın adımlarını attığımız zaman dalga geçtiler. Boğazın altından Marmarayı yaptık. 18 ayda geçen yolcu sayısı nerdeyse 74 milyona uluştı. Her gün o denizin altından gidiyor geliyor. Avrasya tünelini yapıyoruz, iki kat, Oradan da otomobiller gidip gelecek. Bir de üçüncü köprüyü yapıyoruz, dünyanın en genişi, 4 gidiş 4 geliş, ortasından hızlı tren geçecek. İstanbulu İzmire İzmit Körfez geçidiyle bağlıyoruz. En uzun asma köprülerinden biri olacak. Ecdadınız Fatih karadan gemileri yürüttü mü? Biz de denizin altından metroyu yürütelim. Biz de onu yaptık” dedi. Erdoğan, ana muhalefetin genel başkanının ‘devlet yönetme kursu açağım dediğini hatırlattığı konuşmasının sonunda, “Bu millet senin SSKyı nasıl yönettiğini iyi biliyor” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024