Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2059 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 06:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiyeye geri dönüşe siz izin vermeyin

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiyeye geri dönüşe siz izin
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiyeye geri dönüşe siz izin vermeyin haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bölücü terör örgütü, paralel örgüt bir olmuşlar. Önlerinde muhalefet partileri. Nereye? Eski Türkiyeyi ihya etmeye. Yoksulluğun, geri kalmışlığın Türkiyesini geri gitmeye çalışıyorlar. Buna 7 Haziranda siz izin vermeyeceksiniz dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanındaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “alışılmış Cumhurbaşkanı olmayacağını” söylediğini yineleyerek, “Bana tarafsızlıktan bahsediyorlar. Tüm partilere eşit mesafedeyim ama her insanın gönlünde bir aslan yatıyor, benim de yatıyor tabii. Ben bunu meydanda açıklamam. Benim bir tarafım var. Ben milletin tarafıyım. Yapılan yanlışları, aldatmaları gördüğüm zaman uyarmak da görevimdir” dedi.

274 milyonluk yatırım

Erdoğan, Kırıkkalede toplam yatırım bedeli 274 milyon lira olan 71 eser arasında Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Yahşihan Anadolu Lisesi, OSB Meslek ve Teknik Lisesi, bilim sanat merkezi, rehberlik araştırma merkeziyle anaokullar ve ilk okullar bulunduğunu söyledi.

Bağımlılık yüzde 45e düştü

Kırıkkalede kendilerinden önce 39 kilometre bölünmüş yol yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi konuşuyorlar. Asgari ücret açık artırmaya çıktı. Hükümetin küfesi sırtında olduğu için bunlar gibi kurusıkı atmıyor. Birisi bin 400, öbürü bin 500, bir tanesi bin 800, bir tanesi çıkmış beş bin. Var mı artıran? Herhalde oyları beş bin diyene vereceksiniz, öyle gözüküyor. Böyle siyaset olur mu? ”  2002 yılında Türkiyenin savunma sanayi alanında dışa bağımlılık oranının yüzde 80 olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Savunma sanayi ihtiyacımızın sadece yüzde 20sini kendimiz üretiyorduk. Onu da Kırıkkaledeki fabrikalara borçluyuz. Savunma Sanayiinde dışa bağımlılığımızı yüzde 45e düşürdük, yani ihtiyacımızın yüzde 55ini biz üretiyoruz. İnşallah 2023, savunma sanayisinde dışa bağımlığımızı büyük ölçüde halletmiş olacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu milleti kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini belirtti.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK

Şimdi artık yeni Türkiyenin inşa sürecinin başladığını belirten Erdoğan, “Yeni Anayasa, başkanlık sistemi şart. Türkiye  artık geri dönülmez bir yola girdi. Yeni Türkiyeye ‘evet mi? Yeni Anayasaya ‘evet mi? Başkanlık sistemine ‘evet mi? İnşallah bunun yolu hayırlı, aydınlık olacak” diye konuştu.4 çocuk babası olduğunu, 2 kızı ve 2 oğlu olduğunu belirten Erdoğan, 4ünün de İmam Hatip mezunu olduğunu hatırlattı. Erdoğan, “Ben de İmam Hatip mezunuyum. Dinini, diyanetini bilen bir nesil istemiyorlar. Din kültürü ahlak dersini istemiyorr, ‘kaldırın bunları diyorlar. 600 bin olan imam hatipli sayısını 60 bine düşürdünüz. Şimdi yine 600 binlerde” dedi.

MEYDANLARDAN SİZ DE KAÇMAYIN

Konuşmasında muhalefet liderlerine de seslenen Erdoğan, bir kısmının doğuya gittiğni, ancak büyük kısmının gitmediğini belirtirken, “Niye gitmiyorsun? Sivasın ötesinde demokrasi olmayack mı? Gidin orada da konuşun. Niye meydanları bunlara bırakıyorsunuz. Ama gitmiyorlar. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. İnanıyorum ki benim kardeşlerim sandıkta gereğini yapacak. Benim Türkiyeyi karış karış dolaşmamdan,  vatandaşlarla bir araya gelmemden rahatsız oluyorlar. Cumhurla vatandaşların buluşmasından niye rahatsız oluyorlar” dedi.

AĞUSTOSTA 47 BİN ÖĞRETMEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atanamayan öğretmenlere Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacağının müjdesini verdi. Kırıkkalede 71 hizmetin toplu açılış töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atanamayan öğretmenlere müjdeli haber verdi. Erdoğan, “Öğretmen atamaları dediniz. Ben söyleyeyim, Milli Eğitim Bakanımı hemen aradım sordum. 2015 için 47 bin kadro ayrıldı ve Temmuzun ilk haftasında yapılacak KPSS ile bu Ağustos ayında ihtiyaca göre bu 47 bin atama yapılacak. Sizlere şu anda duyurmuş olayım. Ağustostan önce böyle bir atama yok bunu da bilmiş olun” dedi.

 

BU ESERLERDEN RAHATSIZ OLUYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılıştan önce Selimiye Camiinden esinlenerek Kırıkkalede yaptırılan Merkez Nur Camii ve Külliyesinin açılışını yaptı. Erdoğan,“Bu eserlerden rahatsız olanlar var. Bunlar ilk insandan bugüne hep oldu, kıyamete dek olacaktır. Bunu da böyle bilmemiz lazım. Onun için duamız temennimiz nedir? Yarabbi, camilerimizi ezansız, cemaatsiz bırakma” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024