Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1976 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2015 - 06:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dertleri Erdoğan değil Türkiyeyi hedef alıyorlar

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dertleri Erdoğan değil Türkiyeyi hedef
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dertleri Erdoğan değil Türkiyeyi hedef alıyorlar haberi

ABD ve Avrupa merkezli gazetelerin kendisini eleştiren haberlerinden örnekler veren Erdoğan, Aynı gazeteler Menderes ve Özala da kin kusuyordu. Şimdi bana kin kusuyorlar. Hiçbirinin asıl derdi şahsım değil. Benim üzerimden Türkiyeyi hedef alıyorlar dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ardahan ve AÄŸrıda halkla bir araya geldi. “Bu ülkeyi geleceÄŸe bizler hazırladık ve hala da hazırlıyoruz. Bunu anlamayanlar olabilir, anlamak istemeyenler de olabilir. Fakat biz ‘at denize balık bilmezse Halik bilir dedik” diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸu mesajları verdi:

O günler artık tarih oldu

Bir Ä°ngiliz gazetesi seçimle ilgili, ‘Tam batılılaÅŸmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez yazdı. Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil. Ne zamandan beri size böyle bir yetki verildi? Türkiye artık mandaların egemen olduÄŸu bir Türkiye deÄŸil. O tarih oldu. Artık bu milletin gerçek evlatları bu ülkede yönetime sahip. GeçmiÅŸte de Türkiye için ‘Kendi başına bırakılamayacak kadar önemli ülke diyorlardı. ‘Türkiye, Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülke diyorlardı. Åžimdi de ülkemizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylüyorlar. Hem de eÄŸip bükmeden, açıkça söylüyorlar. Bunun için 12 yıldır milli irade vurgusu yapıyoruz. Yani bu ülkeyi sen yöneteceksin, sen. BaÅŸkaları deÄŸil. 12 yıldır Türkiyeyi ekonomisiyle, demokrasisiyle, bağımsız bir ülke haline getirmenin mücadelesini verdik.

Kararını kendi alan ülkeyiz

Kendimizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylemekle kalmıyorlar. Bir ÅŸey daha söylüyor. Utanmadan yazıyorlar bunları. ‘EÄŸer ErdoÄŸan pazar günü istediÄŸini alırsa durdurulamaz olacak diyorlar. Hale bak. ErdoÄŸan diyerek sanmayın ki benim ÅŸahsımı kastediyorlar. Asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye. Buradaki amacı da bir baÅŸka ülkedeki gazete ifade ediyor. O da bir Alman gazetesi. Ä°stanbuldaki 3. havalimanının temelini attık ya. Bunlar kudurdu. Böyle kurusıkı atmakla bu iÅŸ olmuyor. Önemli projelerimizi kastederek, ‘Bunların büyüme deÄŸil, Türkiyeyi gerçeklerden uzaklaÅŸtırma iÅŸlevi gördüğünü öne sürüyor, Alman. DiÄŸer gazetenin ifade ettiÄŸi, ‘Kendi kendini yöneten, kendi istikametini kendi belirleyen, kendi kararlarını kendi alan, tüm kardeÅŸlerine el uzatan Türkiye, bunları rahatsız ediyor.

Bunların patronu belli

Amerikada yayımlanan ‘New York Times denen bir gazete 1896da Sultan Abdülhamite saldırıyordu. 1960ta aynı gazete Menderese saldırıyordu. 1993te Özala kin kusuyordu. Åžimdi aynı gazete bana kin kusuyor. Bakın bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Sultan Abdülhamitin ihaneti mi var? Menderesin ihaneti mi var? Özalın ihaneti mi var? Benim de 12 yıllık baÅŸbakanlığım ortada... Halep oradaysa, arşın burada. Yaptıklarımız ortada. Türkiyede bu muhalefetin ürettiÄŸi yalanları, tüm dünya kamuoyunu bizzat düşman etmek için kullanan bu gazete de aynı amaca hizmet ediyor. Bunların patronları belli, maalesef Yahudi sermayesi. Bir baÅŸka dergi de bizi, yani Türkiyeyi durdurmanın yolunun eÅŸ baÅŸkanların partisini desteklemekten geçtiÄŸini yazıyor. Bir kez daha ifade ediyorum, bunların hiçbirinin asıl derdi ÅŸahsım deÄŸil. Benim üzerimden Türkiyeyi hedef alıyorlar.

2023e doğru yürüyeceğiz

Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki parti, milliyetçi olduğu iddiasındaki partiyle Pensilvanyadaki ihanet şebekesini bir araya getirenin ne olduğunu görüyor musunuz? Türkiye, bu tümseği Allahın izniyle geçecektir. Allahın izniyle bunu milli irade söylüyor. İnşallah millet olarak bu imtihanı da başarıyla geçecek, 2023 hedeflerimiz, 2071 vizyonumuz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz.

CUMHURBAÅžKANIMI SEVÄ°YORUM... DUACISIYIM...

 

ErdoÄŸan, “Ben ve dört çocuÄŸum da imam hatip mezunu. Kızlarım Türkiyede okuyamadı. Ä°mam hatip liselerinde eÄŸitim alan öğrenci sayısı 600 binden 60 bine düştü. Bu sayı ÅŸimdi tekrar 60 binden bir milyona yükseldi. Bu millet inançlı. Ä°stiyor ki evladım dinini, diyanetini de öğrensin, müsbet ilimleri de öğrensin. Niye rahatsız oluyorsunuz. Åžimdi imam hatip mezunları üniversiteye girebiliyor mu? Girebiliyor. Başörtüsü serbest mi? Serbest. Devlet içinde devlet olamaz. Pensilvanyadan birileri 40 yıldır bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. 1999 yılında buradan kaçıp gidiyor, üst akıl onu idare ediyor. Bitmedi, ÅŸimdi küçük imamlar da kaçıyor. Türkiyede onların il il imamları vardı. Ä°mam mihrabı terk eder mi? Mekke, Medine dururken Pensilvanyayı seçerse, küçük imamlar da onun peÅŸinden gidiyorlar oralara. Ä°ÅŸte yarın bunlara ders verme günüdür” dedi. ErdoÄŸan, 78 yaşındaki Hediye Åžerif isimli bir kadınla, konuÅŸması sırasında kısa süreli bir diyalog kurdu. Hediye nine, “Ben CumhurbaÅŸkanıma aşık olmuÅŸum ben onu çok seviyorum. Namazlarımda dua ediyorum” dedi.

Asıl sen özür dile DEMİRTAŞ

Diyarbakırdaki patlamaya da deÄŸinen ErdoÄŸan, “Bunlar herhangi bir partiye yönelik deÄŸil, yapılacak seçimlere gölge düşürmek için provokatif bir eylem. Ben ölenlere Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara ÅŸifalar diliyorum, ölenlerin yakınlarına sabırlar diliyorum. Biz iÅŸte 6-7-8 Ekim olaylarında o eÅŸ baÅŸkana onu söyledik. Ben akÅŸam kendisini aradım, telefonuma çıkmıyor, niye çıkmıyorsun? Çık. EÅŸbaÅŸkan beyefendiye ulaÅŸmak mümkün deÄŸil ki. Açıklama yapıyor, ‘Beni arayacağına Diyarbakır halkından özür dilesin diye. Ben niye özür dileyeÄŸim. Özür dileyecek biri varsa o da sensin. 6-8 Ekimde 50 kiÅŸinin ölümüne neden olan sendin. Bu tür bir vahÅŸete sebep olan sensin. Meydanlarda onlar istediÄŸi gibi söyleyecek biz onlara bir ÅŸey söylediÄŸimiz zaman beyler rahatsız olacak. Ben insani görevimi yapayım dedim o kadar ve onu yaptım. CumhurbaÅŸkanlığı makamından açıklama yapıldı, görevimi bitirdim. KardeÅŸlerim aman ha, hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız ve yüksek katılım saÄŸlayacaksınız. Korkuyu korkutacaksınız, korkmak yok. Allahın verdiÄŸi canı sadece o alır. Bundan baÅŸkası yok ama bizim demokrasiyle ilgili irademizi kimse pranga altına almamalı. Bilelim ki bunların oyunları bozuluyor” dedi.

MÄ°LLET ‘AÅžSIN DÄ°YORSA AÅžAR

ErdoÄŸan şöyle devam etti: “Bunu siz bozacaksınız. Yurt dışındaki gazetelerde çıkan haber ve makalelerin hiç önemi yok. Bu tezgahın merkezine de bölücü örgütün güdümündeki partiyi yerleÅŸtirmiÅŸ durumdalar. Bak hepsi kalkıyor ‘Barajı aÅŸacak mı aÅŸmayacak mı?. Millet ne derse o olacak. Millet ‘aÅŸsın diyorsa aÅŸar, ‘aÅŸmasın diyorsa aÅŸmaz. Milletin iradesine saygı duyacaksın. Biz, silahın olmadığı, çatışmanın olmadığı bir Türkiyeyi istiyoruz. Silahla demokrasi olmaz, fikirle demokrasi olur, oyla demokrasi olur, onun için biz bunlara dedik ki ‘Bırakın silahları, yurtdışına gidecekseniz yurtdışına, burada kalacaksanız silahsız. Sen bölgede milleti silahla, baskıyla oy vermeye zorlarsan bunun adı demokrasi olmaz 1940ların faÅŸist tek parti anlayışını hortlatmaya çalışmak olur.”

GRÄ° TONLAR Ä°LK DEFA YOK

ErdoÄŸan, “Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaÅŸayacak. Bu seçim ilk defa gri tonların yok olduÄŸu, her ÅŸeyin siyah ve beyaz olarak ikiye ayrıldığı bir seçim olacak. Seçimin taraflarına baktığınız zaman bu manzarayı çok açık ÅŸekilde görmemiz mümkün. Bir tarafta yeni Türkiye var, diÄŸer tarafta tüm parti ve örgütleriyle, yerli yabancı medyasıyla eski Türkiye var. Türkiyenin seçimle iÅŸ başına gelmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı olarak safım milletin yanı ve safı olacak. Milletime doÄŸruları anlatmak için meydandayım, gerçekleri göstermek için meydanlardayım ki benim cumhurbaÅŸkanı olarak görevim. Çünkü kurusıkı atıyorlar. Bunlara 5 koyun versen kaybeder gelirler. Türkiyeyi nereden alıp nereye götürdük. Milli geliri 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardık” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024