Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3005 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2015 - 05:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cici çocuk Demirtaşın 50 ölümde payı büyük

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cici çocuk Demirtaşın 50 ölümde payı
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cici çocuk Demirtaşın 50 ölümde payı büyük haberi

Terör örgütü güdümündeki partinin, Türk bayrağına alternatif bayrak çıkardığını hatırlatan Erdoğan, Şimdi bunların bir cici çocuğu var, malum. Bu cici çocuk, Kürt kardeşlerimi sokağa davet etti mi? Etti ve o gün 50 kişi öldü. Silahla siyaset olmaz dedi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı ve Eskişehir halkıyla bir araya geldi. “Pazar günü seçiminizi istikrardan, güvenden, yeni Türkiyeden yana yapacağına inanıyorum. Yeni Türkiyeye evet mi? Pazar günü sandıkları patlatıyor muyuz? Aman ha sandıklara yüzde 100 katılın” diyen Erdoğan şu mesajları verdi:

İki önemli tehlike var

Sizlerle hasbıhal etmek, dertleşmek, tüm Türkiyeye seslenmek, 78 milyon vatandaşa içimi dökmek istiyorum. Milletin ilk defa seçtiği bir Cumhurbaşkanıyım. Yaratılanı Yaradandan ötürü sevdik. Bu ülkede iki önemli tehlike var. Bunlardan bir tanesi ‘makbul Türkler, bir diğeri de ‘makbul Kürtler. Biz her ikisine de ‘hayır diyoruz. Bizim anlayışımızda ne siyasi Kürtçülük, ne siyasi Türkçülük vardır. Terör örgütünün güdümündeki parti, Türk bayrağına alternatif bayrak çıkardı. Bunları görüyoruz değil mi. Şimdi sözüm ona bazı aydınlar çıkmış. Ne aydını, bunlar karanlık. Bizim bayrağımıza alternatif bayrak çıkaranlardan yana mı olacaksınız, yoksa bayrağımızdan yana mı olacaksınız?

Ahmet Kayayı hatırlattı

Kürt kardeşlerime, Güneydoğudaki kardeşlerime sesleniyorum, Ey benim Kürt kardeşlerim. Bunlar sizi sevmiyor, bunlar sizin sadece istismarınızı yapıyor. Sizi, biz seviyoruz. Allah için seviyoruz ama Kürt olduğun için değil, beni yaradan Allah, seni de yarattığı için seviyoruz. Huzur dolu bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye ‘Kürtçe kaset çıkartacağım dediği için sanatçı Ahmet Kayanın vatanından ayrılmak zorunda kaldığı günlere şahit oldu. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Cezaevine giderken Kazlıçeşmede 1 milyona yakın insanın toplandığı gün Ahmet Kaya da beni uğurlayanlardan birisi oldu. O gün dertli birkaç türküyü söylemişti. Ama bizim Kürtçe kaset çıkarmamak diye bir derdimiz yoktu ki. İşte geldik, Kürtçe kaset de var mı? Zazacası da Arapçası da var mı?

Sazına güvenmeyin

Bırak isteyen istediği gibi çalsın, isteyen istediği gibi dinlesin. Bunlar korkak, korkak. O gün biliyorsunuz orada bulunanlardan bazı köşe yazarları ertesi günü ‘Vay şerefsiz vay diye gazetelerinde başlık atmışlardı. Sonra utanmadan, sıkılmadan dediler ki ‘Biz orada değildik. Resimleriniz var, resimleriniz. Ne orada değildiniz, hepiniz fotoğraf karelerine girdiniz be. Kovaladınız o rahmetliyi be. Hepiniz oradaydınız. Ben Kürt kardeşlerime onun için sesleniyorum; şimdi de elinde saz olanlara inanmayın, bunların sazına güvenmeyin, gerçek aşıklardan değil bunlar, gerçek aşıklar şu anda toprağın altında. Onlar diyor ki ‘Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Unutmayın Aşık Veyseli de bu Ankaraya sokmamıştı bu zihniyet.

Fikirle siyaset olur

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanının açılış törenini yaparken, maalesef bu bölücü terör örgütün desteklediği partinin mensupları kepenkleri indiriyordu ve yakıp yıkıyorlardı. Şimdi bunların bir cici çocuğu var, malum. Bu cici çocuk, benim Kürt kardeşlerimi sokağa davet etti mi? Etti ve o gün 50 kişi maalesef öldü mü? Öldü. Ölenler Kürt değil miydi? Öldürenler, onlar da Kürttü. Hele hele 15 yaşındaki Yasin Börü, 3 kattan atıldı, bıçaklandı, üzerinden arabayla geçilerek şehit edildi. Buradan ona söylemiyorum zaten, onda ciğer yok, onda bu noktada zerre kadar insaf yok. O aydınlara sesleniyorum, siz bu tür bir katliama vesile olanlarla beraber mi olacaksınız? Devamlı tehdit. Bu tehditlerle demokrasi, siyaset olmaz. Siyaset sandıktadır. Siyaset, parlamentodadır. Demokrasi halktan geçer, silahtan değil. Silahla siyaset olmaz, fikirle siyaset olur.

BU TEKNOLOJİYİ GÖRE GENÇLERİN ÖZGÜVENİ

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere en uygun modelin başkanlık sistemi olduğunu, parlamenter sistemde bilinmezlerin çok olduğunu söyledi. Kuzu, “Tek kurtuluş başkanlık sistemi” dedi. Şu anda koalisyon ihtimalinin olmadığını söyleyen Kuzu “Ama bunu dillendirmek bile tedirginlik yaratıyor. Parlamenter sistemde ne olacağı belli değil.  Koalisyon kuruyorsun yürümüyor seçime gidiyorsun yine koalisyon çıkıyor. Yunanistan iflas etti. Perişan. Biz yıllarca koalisyonlu hükümetlerden çektiodelin başkanlık sistemi olduğunu, parlamenter sistemde bilinmezlerin çok olduğunu söyledi. Kuzu, “Tek kurtuluş başkanlık sistemi” dedi. Şu anda koalisyon ihtimalinin olmadığını söyleyen Kuzu “Ama bunu dillendirmek bile tedirginlik yaratıyor. Parlamenter sistemde ne olacağı belli değil.  Koalisyon kuruyorsun yürümüyor seçime gidiyorsun yine koalisyon çıkıyor. Yunanistan iflas etti. Perişan. Biz yıllarca koalisyonlu hükümetlerden çektik. İtalya koalisyonlardan kurtulamadı. ‘Yüzde 40ı alan hükümet kurar diye kanun çıkardılar. İşi böyle bitirdiler. Fransa yarı başkanlığa geçti. ABD başkanlık sistemi uyguluyor. Kurtuluşumuz başkanlık sisteminde. Tek kurtuluş bu. Aklın yolu budur” diye konuştu.odelin başkanlık sistemi olduğunu, parlamenter sistemde bilinmezlerin çok olduğunu söyledi. Kuzu, “Tek kurtuluş başkanlık sistemi” dedi. Şu anda koalisyon ihtimalinin olmadığını söyleyen Kuzu “Ama bunu dillendirmek bile tedirginlik yaratıyor. Parlamenter sistemde ne olacağı belli değil.  Koalisyon kuruyorsun yürümüyor seçime gidiyorsun yine koalisyon çıkıyor. Yunanistan iflas etti. Perişan. Biz yıllarca koalisyonlu hükümetlerden çektik. İtalya koalisyonlardan kurtulamadı. ‘Yüzde 40ı alan hükümet kurar diye kanun çıkardılar. İşi böyle bitirdiler. Fransa yarı başkanlığa geçti. ABD başkanlık sistemi uyguluyor. Kurtuluşumuz başkanlık sisteminde. Tek kurtuluş bu. Aklın yolu budur” diye konuştu.k. İtalya koalisyonlardan kurtulamadı. ‘Yüzde 40ı alan hükümet kurar diye kanun çıkardılar. İşi böyle bitirdiler. Fransa yarı başkanlığa geçti. ABD başkanlık sistemi uyguluyor. Kurtuluşumuz başkanlık sisteminde. Tek kurtuluş bu. Aklın yolu budur” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024