Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2207 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölge alev alev yanarken barış inşasına çalışıyoruz

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölge alev alev yanarken barış inşasına
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölge alev alev yanarken barış inşasına çalışıyoruz haberi

Suriye, Mısır, Yemen, Libya ve Filistinde yaşananlardan örnek veren Erdoğan, Bu manzara içiçinde Türkiye barış, refah ve güvenin temel alındığı bir uluslararası sistemin inşası için çalışıyor. Başarıya ulaşabilmemiz için uluslararası toplum birlikte hareket etmeli dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana, Türkistan kentindeki Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde fahri profesörlük unvanı verildi. Erdoğan, buradaki törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin çevresindeki sorunlara değinerek, Suriyedeki zulmün hem insani hem siyasi bakımdan giderek kötüleştiğini, Irakta mezhepçilik fitnesinin hala tüm ateşiyle yandığını belirtti. Erdoğan şunları söyledi:

Yeni kamplaşma sinyali

DAEŞ terör örgütü Müslüman kanı dökerek İslam dünyasını ve bölgeyi zehirlemeye devam ediyor. Libyadaki fiili bölünmüşlük ülkenin ve oradaki vatandaşların hali bakımından bizi endişelendiriyor. Mısırda darbeyle iş başına gelen yönetim, demokrasiye dönüşü reddettiği gibi verdiği idam kararıyla da halkın yüreğinde kapanmayacak yaralar açma yolunda ilerliyor. Yemende başlayan çatışmalar da bölgede yeni bir kamplaşmanın fitilini ateşleme aşamasına geldi.

Myanmar endişelendiriyor

Filistinlilerin haklarına saygı göstermeme konusunda adeta yarış içerisinde olan İsrailli politikacılar yüzünden bölgedeki huzursuzluk giderek tırmanıyor. Afganistan ise hala huzuru yakalayamadı. Afrika ülkelerinin pek çoğunda da benzer sıkıntılar var. Myanmardan gelen haberler bizi endişelendirmeye devam ediyor. Tüm bu manzara içerisinde Türkiye barış, huzur, refah ve güvenin temel alındığı bir uluslararası sistemin inşası için çalışıyor. Bu çabaların başarıya ulaşması için uluslararası toplumda etkinliği olan tarafların bir araya gelmesi ve birlikte hareket etmesi şart. Bunun için bir yandan bölgesel işbirliği platformları güçlendirilirken, diğer yandan Birleşmiş Milletler başta olmak üzere küresel yapıların çözüm odaklı bir anlayışla yeniden yapılandırılması gerekiyor.

HOCA AHMET YESEVİ CAMİ VE KÜLLİYESİNİ AÇTI

Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayevle, Türkiye Diyanet Vakfınca inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camisi ve Külliyesinin açılışını gerçekleştirdi.

SUİKAST DAVASINDA 11 YIL HAPİS

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Başbakan olduğu dönemde, Sultangazi Belediyesi ek hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız hakkında açılan davada karar verildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Yıldız katıldı. Yıldız mahkeme başkanına 2 sayfalık yazılı savunma sunarak, eylemi protesto amacıyla yaptığını, vurma niyetinin olmadığını savundu. Son sözü sorulan Yıldız, “protesto eylemi de olsa çok pişmanım” dedi. Karar vereceğini bildiren mahkeme başkanı, duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ferhat Yıldıza “Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 14 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme cezayı 11 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme heyeti sanığa ayrıca, “hakaret” suçundan 8 bin 100 TL para cezası ve “silah kanununa muhalefet” suçundan 1 yıl 8 aylık hapis cezası vererek cezayı erteledi.

TAYYİP BEYİ ATATÜRKÜN YANINA KOYSUNLAR

Erdoğan Türkistanda bulunan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret etti. Erdoğana üniversite ziyaretinde Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de eşlik etti. İlk olarak üniversite bünyesinde yer alan ve girişinde Mustafa Kemal Atatürk ve Nursultan Nazarbayevin büstlerinin bulunduğu Türk Halkları Müzesi ziyaret edildi. Müzede Türk dünyasının ileri gelenlerinin resimlerini ve Türk halklarının kıyafetlerini inceleyen Erdoğan görevlilerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında Nazarbayev duvardaki bir resmi işaret ederek Erdoğana gösterdi. Atatürkle Nazarbeyevin yanyana yer aldığı duvar resmini gören Erdoğan, “Sizi yan yana koymuşlar” dedi. Gülümseyen Nazarbayev yanındaki görevlilere dönerek, “Tayyip Beyi de Atatürkün yanına koyun” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024