Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2233 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM bu haliyle dünya kaderini belirleyemez

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM bu haliyle dünya kaderini
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM bu haliyle dünya kaderini belirleyemez haberi

Suriyede 300 bin insanın ölümüne seyirci kalan bir BM Güvenlik Konseyinin dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insana nasıl olacak da güvenli bir gelecek vaad edebileceğini soran Erdoğan, Soruyorum, seçimle iş başına gelmiş siyasetçilerin değil askeri darbeyle ülke yönetimini gasbetmiş diktatörlerin arkasında duran bir uluslararası düzen, insanlara nasıl daha özgür bir gelecek vaad edebilir?

Batının sadece israf edilen, çöpe atılan yiyeceği, Afrikadaki tüm açları doyurabilecek bir miktara ulaşabildiği bir sistem, insanların nasıl daha müreffeh bir hayat için motive edebilir? İşte biz bu sürdürülemez uluslararası düzenin değişmesi için her platformda sesimizi yükseltiyor, itirazlarımızı dile getiriyoruz. Küresel vicdanı uyandırma ve bunu uyandırana kadar da bunları söylemeye devam edeceğiz. BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi dünyanın kaderini belirleyemez, belirlememelidir. Tüm dünyanın kaderini bu 5 üyeden 1inin kararının belirlemesi adil değil” dedi.

Yardımdan gurur duyuyoruz

Erdoğan şöyle devam etti: “2013te Türkiye en çok uluslararası yardım yapan ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer aldı, İnsani yardımda Amerika ve İngiltereden sonra Türkiye geliyor. Halbuki dünyada bizden çok güçlü ülkeler var. Bakınız şu anda Suriye ve Iraktan Türkiyeye sığınan sığınmacıların sayısı 2 milyon. BMden yardım geldi mi, geldi. Ne kadar biliyor musunuz, 250 milyon dolar. Peki biz ne kadar harcama yaptık? 5,5 milyar dolar. Bundan şeref duyuyoruz.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024