Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1670 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 21:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret açık artırmaya çıktı

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret açık artırmaya
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücret açık artırmaya çıktı haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardinde vatandaşlara seslendi. Partilerin uçuk vaatlerine değinen Erdoğan, asgari ücret açık artırmaya çıktı, var mı alan dedi.

İlgili Videolar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardinde vatandaşlara seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardinde Karayolları Parkı da düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Vanda, üzerinde kan akan musluk görsellerinin yer aldığı ilanların mahkeme kararı ile kaldırılarak, yerlerine su akan musluk görsellerinin yerleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, Vanda billboardlarda bunların musluklarından kan akıyor, kan. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor, su. Farkımız bu dedi.

Siyasi irade ile devletin çözüm sürecine ilişkin  üzerine düşen her şeyi yaptığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: Peki bölücü örgüt ve onun güdümündeki siyasi parti sözlerini tuttular mı? Maalesef tutmadılar. Ne silah bırakma konusunda ne de bölgedeki vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini özgürce ifade edebilmeleri hususunda verilen sözler yerine getirilmedi. Bu iş böyle yürümez. Silahla demokrasinin bir arada yaşayabildiği nerede görüldü. Baskıyla, tehditle siyasetin birlikte yürüyebilmesi mümkün değildir.

OK HEDEFİNE ULAŞACAK

Erdoğan, Yeni Türkiye ve yeni anayasa için kararlı bir yola çıkıldığını anlattı.

Paralel yapı ile tek başlarına mücadele etmek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: Cemaat kisvesindeki bu şer örgütüyle, ihanet çetesiyle tek başımıza mücadele etmek zorunda kaldık. İşte bu çete, medyası ve parası başta olmak üzere tüm gücüyle eski Türkiye koalisyonunun patronluğuna oynuyor. Pensilvanyadan gelen talimatlar, Kandilden gelen emirler, İstanbuldaki yalıların boğaza bakan salonlarında kotarılan senaryolar bir araya getiriliyor ve yeni Türkiye hedefinin önünü kesecek projelere dönüştürülüyor. Yeni Türkiye için, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için biz artık kararlı bir yoldayız. Ne yapsalar, ne kadar çırpınsalar boş. Ok yaydan çıktı. Hedefine mutlaka ulaşacak.

KÜRTÇE KİTAP BASILAN DÖNEM

Kürtçe konuşma ve Türkü söylemenin yasak olduğu gündem devletin kurumlarının Kürtçe kitap bastığı döneme geldik. Türkiye ret, inkar ve asimilasyon politikaları uyguluyor muydu? Onlara rağmen bunları değiştiren biz olduk. İnsanları kimliklerine göre ayrıma dönemi geride kaldı inanmayan Mardine gelip inanç temsilcilerine sorsun. Burada Müslüman, Süryani ayrımı kaldı mı?

İmam Hatip okulları meslek liseleri hepsi artık eğitim özgürlüğü dört dörtlük var bundan sonrası size ait başaracaksınız başaracaksınız. Artık sizleri üniversitelerde birilerine de ispat etmelisiniz.

ESKİ TÜRKİYE-YENİ TÜRKİYE

Biz Türkiyede hem demokrasi hem de ekonomi alanında reformlar yaparken bu sorunları çözmenin mücadelesini verdik eski Türkiye in alışkanlıklarını değiştirmek kolay olmadı milletimizin desteği ile sorunları birer birer çözüm yoluna koyduk. Önümüzde almamız gereken çok yol var. Şimdi 181 üniversitesi olan bir Türkiye var 26 havalananına olan bir Türkiyeden 53 havalananı olan bir Türkiye var. Hakkari havalananına iki yıl gecikti neden biliyor musunuz? Bölücü terör örgütü temsilcileri müteahhitleri tehdit etti. Siyasi parti ise her zaman sessiz kaldı.

BUNLARA BEŞ KOYUN VERİN GÜDEMEZLER

Hafta sonu Batmanda idim Batman ve Diyarbakır Belediye Başkanlarının havalananına gelecekleri söylendi bende bu şekilde olur makamlarında kendilerini ziyaret ederim dedim. Tabi talimatı yukarıdan alınca ikisi de gelmedi ben milletimin verdiği yetkiyi bunlara çiğnetmem bugün yine Siirt ve burada da aynısı oldu beyefendilerin işi çıkmış. Bu şekilde olursa kusura bakmasınlar protokol nedir bilecekler. Bunlara beş koyun verin güdemezler çünkü kin ve nefret üzerine inşa edilen bir yapıları var.

KABEN NERE ONU SÖYLE

Şimdi kalkmışlar seçimden sonra şöyle olur böyle olur diye hem bölge halkını hemde seçim sandığını tehdit altına alıyorlar bu iş böyle yürümez baskı ile olmaz. Çıkmış diyorlar ki biz kimseyi tehdit etmiyoruz tehdit edilen varsa gelsin yanımıza. Bu millet diğer dinlere olan saygını değil Kaben nere onu merak ediyor. Asıl sen önce kendi Kaben nere onu söyle. Kendi adaylarından biri çıkıyor diyor ki partim Zerdüşt dinini ilan etse ben ona rağmen oradan aday olurum bu iş öyle listenden göstermelik müftü aday ile olmaz. Bir zamanlarda bu anamuhalaefetin eskileri Kabe Arapın olsun bize Çankaya yeter diyorlardı.

ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI VAR MI ALAN

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. İnşallah kapsamlı anayasa değişikliği ile bu yolun önünü açacağız. Sakın ha yanlışa düşmeyelim. Asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı var mı alan? Böyle bir şey olur mu? Dün akşam bir kanalda SGK ın 90lı yıllardaki halini izledim yanlış iğne, yanlış tedaviler SSK ın genel müdürü orada duruyor rahmetli Savaş Ay soruyor verdiği cevabı gördünüz değil mi gülüyor. Bu çileleri biz de çektik şimdi böyle bir şey var mı? İstediğiniz hastaneye gidip ilacınızı alabiliyor muzunuz? Artık devlet vatandaşının hizmetinde eksikliklerimiz var ama bunları da aşacağız gereken cevabı gereken yere hep birlikte vereceğiz.

   

*

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024