Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2927 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 07:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023, 2053 ve 2071 için Başkanlık kaçınılmaz

Büyüt
Küçült
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023, 2053 ve 2071 için Başkanlık
Güncel Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023, 2053 ve 2071 için Başkanlık kaçınılmaz haberi Cumhurbaşkanı,Yeni Türkiyenin inşası için yeni Anayasa ve başkanlık sistemi şart. Aksi takdirde sadece 2023 hedeflerimizi kaçırmakla kalmaz, 2053 ve 2071 vizyonumuzu da kaybederiz dedi. Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinin başkanlıkla yönetildiğini hatırlattı.
AA

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Almanya ve Belçikada gurbetçilerle kucaklaÅŸtı. Önce Almanyada Karlsruhe Messe Arenada düzenlenen “Gençlik Şöleni”nde bir konuÅŸma yapan ErdoÄŸan, baÅŸta Almanya olmak üzere yurtdışında yaÅŸan tüm Türkiye vatandaÅŸlarına selamlarını iletti. Türk toplumunun Avrupadaki birlik ve beraberliÄŸi ne kadar güçlü tutarsa, geleceÄŸine de o kadar umutla bakacağını kaydeden ErdoÄŸan, söyle devam etti: “Sizlerin ilk defa genel seçimde oy kullanacağınız bir seçimi yapıyoruz. Yıllar yılı bu hak bize ne zaman verilecek demiyor muydunuz? Hamdolsun bunu gerçekleÅŸtirmek tüm engellemelere raÄŸmen bize nasip oldu. İçeride ve dışarıda hala bu milletin inancına, kültürüne, tarihine, deÄŸerlerine düşmanlık edenler olduÄŸunu biliyoruz. Bunların hedefi ÅŸahsım ve sadece hükümet deÄŸil. Bu deÄŸerlere sahip çıkan, bunları hayatında yaÅŸatan tüm kardeÅŸlerimizdir. Buradaki her bir kardeÅŸim bu saldırının hedefidir.”

Havalimanını engelliyorlar

ErdoÄŸan, iÅŸ makinelerinin yakılması, müteahhit firmaların tehdit edilmesi nedeniyle, Hakkaride yapılan havalimanının iki yıl geciktiÄŸini belirtti. Bunu geciktirenlerin, Avrupada elini kolunu sallaya sallaya dolaÅŸtığını ifade eden ErdoÄŸan, bunlara gerekli cevabın 7 Haziranda verilmesini istedi. “Benim Hakkarili vatandaşım ÅŸunu söylemeli; ‘Ben Hakkariye artık Van Havalimanından inip karadan gitmek istemiyorum, ben, Hakkariye, Yüksekovaya inip oradan geçmek istiyorum. Bu benim Hakkarili Kürt kardeÅŸimin hakkı deÄŸil mi? Hakkı. Bunu kimler engelledi? Bunlar engelledi” diye konuÅŸtu. Türkiyede 79 yılda 6 bin 100 kilometre yol yapılmışken, kendilerinin, 12 senede 17 bin 600 kilometre yol yaptığını belirten ErdoÄŸan, eskiden yolların rezalet olduÄŸunu, ÅŸimdi Avrupadan gelenlerin, Türkiyeye geçtiÄŸinde otoyollarla, bölünmüş yollarla Anadoluya gittiÄŸini kaydetti. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yapılmakta olduÄŸunu hatırlatan ErdoÄŸan, ÅŸunları ifade etti:

Benden daha iyi Alevisi olmaz

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile bunları rahatsız etti. Niye? ‘Ä°smini nasıl olur da Yavuz Sultan Selim Köprüsü koyarsınız. Almanyada falan, Avrupada ‘Alisiz Alevilik diye bir ÅŸeyler çıktı ya ÅŸimdi bu Alisiz Alevilerin içerisinden bir tanesini de milletvekili adayı yaptılar. KardeÅŸlerim, uyanık olmaya mecburuz. EÄŸer Alevilik, Hazreti Ali Radiyallahu Anh Efendimizi sevmekse, benden daha Alevisi olamaz. Ama yok, Alevilik bir dinse, orada Tayyip ErdoÄŸan yok. Onu, Alisiz Aleviler düşünsün. Bunlara gerekli cevabı 7 Haziranda vereceÄŸinize ben inanıyorum. Onun için çok çalışmanız gerekiyor.”  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngilterede ortaya çıkan durumun ülkede hem istikrar hem de temsilde adalet tartışmalarını başlattığını ifade ederek, şunları kaydetti:

Başkanlık sistemi gerekli

“Ä°ki partili olarak iÅŸleyeceÄŸi tasavvur edilen sistem diÄŸer partiler de devreye girince adeta çöktü. Bütün bunlarla bir ÅŸeyi anlatmak istiyorum. O da, baÅŸkanlık sistemiyle alakalı. Zannediyorlar ki kendim için böyle bir sistem istiyorum. Ya ben ülkemin doÄŸrudan milletin oylarıyla seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanıyım ve bugün varız yarın yokuz ama istiyoruz ki gelecek nesillere bir idari sistem bırakalım. Öyle bir sistem bırakalım ki bu sistemle ülkemiz on yılları, yüz yılları kucaklasın. Bu adımı atalım. Benim derdim ülkemin geleceÄŸi, milletimin geleceÄŸidir.”

ErdoÄŸan, “Yeni Türkiyenin inÅŸası için yeni Anayasa ve baÅŸkanlık sistemi ÅŸart. Aksi takdirde sadece 2023 hedeflerimizi kaçırmakla kalmaz, 2053 ve 2071 vizyonumuzu da kaybederiz” dedi. ErdoÄŸan, Türkiyenin bu yıl G20ye dönem baÅŸkanlığını yaptığını hatırlatıp, dünyanın en geliÅŸmiÅŸ ülkelerini temsil eden bu platformda en ileri 10 ülkenin baÅŸkanlıkla yönetildiÄŸini belirterek “Faydalı olmasa bu sistemi kullanırlar mıydı?” diye konuÅŸtu.

Hürriyetimi yedirmem

ErdoÄŸan, Belçikanın Hasselt kentindeki Ethias Arenada “Belçika BuluÅŸması” etkinliÄŸinde vatandaÅŸlara seslendi. ErdoÄŸan “Biz bu konuÅŸmaları yapıyoruz ya Yüksek Seçim Kuruluna ÅŸikayet ediyorlar; ‘CumhurbaÅŸkanını yasaklayın meydanlara çıkmasın. Bir müracaat ettiler, iki ettiler, 3 ettiler hepsinden oybirliÄŸiyle ret aldılar. Bunlar anayasayı da bilmiyor. Anayasayı açıp okuyun. CumhurbaÅŸkanının vatana ihanetten baÅŸka suçu yoktur. Ne yaparsanız yapın ben bir defa meydanlarda konuÅŸma hürriyetimi size yedirmem” dedi.

Alman mevkidaşı kendi itiraf etti

Geçen yıl yapılan CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinden önce Almanya, Avusturya ve Fransada Türkler ile bir araya geldiÄŸini anımsatan ErdoÄŸan,ÅŸunları kaydetti: “Almanya CumhurbaÅŸkanı ile dün bir görüşme yaptım. O görüşmede, ‘Türkiyenin refah düzeyinin ne denli arttığını görüyorum, bunu ziyaretimde de hissettim, ‘Almanyada bulunan Türk kökenli vatandaÅŸlarımızla ve burada bulunan soydaÅŸlarınız ile münasebetlerimiz çok daha farklı, çok daha olumlu bir bakış sergiliyoruz. Bunu özellikle bilmeniz gerekir dedi. Artık 50 yıl önceki Türkiye yok. Sizler bu yeni vatanın alperenlerisiniz, bunu böyle bilmenizi istiyorum. Türkiyenin bölgesel ve küresel gücünün en önemli kaynağı da sizlersiniz.” CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiyede 12 yıl önce 26 tane havaalanı varken bu sayının mevcutta 53e, açılacaklar ile ise 56ya yükseleceÄŸini belirterek, “Nereden nereye” dedi.

TÃœRKÄ°YEDE PARYA DÖNEMÄ° BÄ°TTÄ° 

Türkiyenin son dönemde büyük bir deÄŸiÅŸim yaÅŸadığını dile getiren ErdoÄŸan, “1950lerden 1960lardan itibaren sizler akın akın buralara gelirken Türkiye darbelerle, cuntalarla, muhtıralarla, ekonomik ve siyasi krizlerle, iç çatışmalarla sürekli savrulmalar yaşıyordu. Sizler burada gurbetin acısını yaÅŸarken, Türkiyede kardeÅŸleriniz öz vatanında parya durumuna düşürülmüştü. Tek parti döneminden baÅŸlayıp 1970den 1990lar boyunca devam eden bu dönemin ülkemize her bakımdan çok büyük maliyeti oldu. Kendi içine kapanan, kendi derdine düşen Türkiye; coÄŸrafyasını, tarihini, kardeÅŸlerini adeta unuttu. Vizyonları Kapıkulenin, Gürbulakın, ötesine geçemeyenlerkardeÅŸlerimizi de yalnız bıraktılar” diye konuÅŸtu.

Hedefimiz ilk 10a girmek

ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu:  ‘CumhurbaÅŸkanı diyorlar, ‘Taraf olmaz. DoÄŸru, ama kusura bakmayın bak ben meydanlara çıktığımda ne dedim? Tabii ki ben ÅŸimdi her partiye eÅŸit mesafedeyim doÄŸru ama tarafım. Niye tarafım? Ben milletin tarafıyım. Milletimle ilgili hangi sorun varsa bunların çözümünde ben tarafım. Bu acıları, eksiklikleri göreceÄŸim de ne yapacağım, sessiz mi kalacağım? Olabilir mi böyle bir ÅŸey? Ä°ÅŸte bakın yazmışlar, ‘milletin adamı, evet, ben egemen güçlerin adamı deÄŸilim, milletin adamıyım. Bu yolda da böyle yürüyeceÄŸiz.” Türkiye ekonomisinin Avrupada en büyük 6ncı, dünyada en büyük 17nci ekonomi haline geldiÄŸini ifade eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 2023te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini hatırlattı. ErdoÄŸan, milli geliri 2023te 2 trilyon dolara, ihracatı 500 milyar dolara çıkarmaya yönelik hedeflerini de anımsattı.

Diyanet o makam aracını hak ediyor

Türk halkının 150 yıl boyunca inancından koparılmaya çalışıldığını söyleyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Belçikada “Diyaneti kapatacağım” diyen siyasi oluÅŸuma tepki gösterdi. Sözü, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanının iade ettiÄŸi makam aracına getiren ErdoÄŸan şöyle konuÅŸtu: “Avrupadaki vatandaÅŸlarımız Diyanetin hizmetlerini iyi bilir. Rusyada, Orta Asyada, Kafkasyadaki kardeÅŸlerimiz de yakından ÅŸahit. Çıkmışlar Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanının arabasıyla uÄŸraşıyorlar. Yani kusura bakmasın Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanım, eÄŸer benim haberim olsaydı ben derdim ki ‘Sakın bu arabayı verme. O makam bu tür bir arabaya fazlasıyla layık. Öyle de büyütüyorlar ki. 1 milyon. Öyle bir araba 1 milyon olmaz, yalan. Velev ki olsun, kendileri bu tür arabaların daniskasına biniyorlar.”

Oy külfet değil, ayrıcalıktır

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Oy kullanmak bir külfet deÄŸil, tam tersine ayrıcalık, imkan, fırsattır. Sesinizi en iyi ÅŸekilde duyurabileceÄŸiniz, gücünüzü en etkin ÅŸekilde gösterebileceÄŸiniz yer daÄŸlardaki silahlar deÄŸil, sandıktır, sandık. Bugüne kadar silahlı örgütleri arkamıza alarak bu ülkede iktidar olmadık, tam aksine gönülleri kazanarak iktidar olduk. Birileri de silahlı terör örgütlerini arkalarına alarak, ülkede bir ÅŸeyler yapmaya gayret ediyor” dedi. ErdoÄŸan, Avrupada ve özellikle de Almanyada yaÅŸayan, yaklaşık 1 milyon 450 bin seçmenin 7 Haziran seçimlerinde belirleyici rol oynayacağını vurgulayarak, “Her bir kardeÅŸim ÅŸunu çok iyi bilmelidir; kullanma hakkına sahip olduÄŸunuz oy kesinlikle sadece bir oy deÄŸildir. MeÅŸhur bir söz var; ‘Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır. Sahip olduÄŸunuz oya bu anlayışla yaklaÅŸmanızı istiyorum” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024