Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2166 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 02:10

Çocukları dağa çağırdı

Büyüt
Küçült
Çocukları dağa
Güncel Haberleri › Çocukları dağa çağırdı haberi

PKKnın Kandildeki elebaşılarından Murat Karayılan, HDPye koalisyon çalışmalarında uymasını istediği talimatları sıralarken, gençleri de tehditle dağa çağırdı. Batmanda ise örgüt militanları cami çıkışı bir genci dağa kaçırdı.

Şeyhmus Çakan

PKKnın Kandildeki yöneticilerinden Murat Karayılan,  örgüte yakınlığıyla bilinen ANFnin sorularını yanıtladı. Karayılan, “Biz HDP değiliz; HDP de PKK değildir. Bazı çevreler HDP ile PKKyı aynı kefeye koyarak, aynılaştırarak yaklaşıyorlar. HDP birçok bileşeni olan demokratik bir projede, çeşitli kesimlerden oluşan siyasal bir yapıdır” dedi.  

HDPye talimat verdi

“Her şeyden önce Önder Aponun ve zindanlardaki tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü esas almayan hiçbir çözüm biçimi bizim için çözüm değildir” ifadelerini kullanan Karayılan şöyle devam etti: “Önder Aponun bu saatten sonra halen tutuklu bulunması, hele bir de tecrit altında tutulması kabul edilecek bir durum değildir. Acilen el atılması gereken temel husus budur. İşte HDPnin İmralı heyeti başvurdu; halen bir cevap verilmiş değil. Belki denilebilir ki hükümet kurulmamış, vb. ama devletin bir daimiliği vardır. Demokrasi ile barıştan yana olan tüm kesimler şunu anlamak istiyor: Bu devlet bu sorunu çözüp Türkiyeyi demokratikleştirmek istiyor mu, istemiyor mu? Çünkü koalisyonların kurulmasında ana eksen budur. HDPnin yaklaşımlarının dar olduğunu da zaten bu açıdan belirttim. HDP sanki böyle bir sorun yokmuş gibi, ‘biz onurlu mücadeleci bir muhalefet olacağız diyor. Hele önce sorunun çözümünü netleştirelim.”

Bu yıl fazla genç gitmedi

Karayılan, “Geçen yıl Kürdistan gençliğinin gerillaya katılımı çok ileri bir düzeydeydi ve bugün kapsamlı bir direnişi sürdürebilme gücüne erişmiş olmamızın temelinde geçen yıl Kürdistan gençliğinin güçlü katılımı vardır. İçinde bulunduğumuz yılda, sürecin gelip dayandığı yer çok tarihsel bir dönemeçtir. Bu tarihsel aşamada çok daha fazla katılıma ihtiyaç vardır. Belki gençlik şimdiye kadar seçimle de uğraştı ama bu saatten sonra tüm yurtsever gençliğin gerilla saflarına katılım göstermesi gereklidir” diye konuştu

PKK CAMİ ÇIKIŞI OĞLUNU KAÇIRDI

Antalyada turizm sektöründe çalışan 19 yaşındaki Kaya, 3 ay önce ailesini ziyarete geldiği Batmanda namaz kılmak için İmam Şafii Camisine gitti. Namaz sonrası Kayadan haber alınamaması üzerine ailesi durumu polise bildirdi. Kayaya ulaşılmayan ailesi, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını savundu. Hilal Mahallesinde yaşayan 9 çocuk annesi Gülcan Kaya  “Arkadaşlarının onu zorla dağa götürdüğünü düşünüyoruz”dedi.

PKK HAVANLA 15 YAŞINDAKİ KIZI VURDU

Terör örgütü PKK Hakkari Yüksekovada Dağlıca Üs bölgesine havanlı saldırı düzenledi. Genelkurmay Başkanlığı saldırıda mermilerden birinin düştüğü Dağlıca köyünde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun yaralandığı bildirildi.  Saldırının 19.02 ve 19.40 sularında gerçekleştirildiği kaydedilen açıklama, “Terörist ateşlerine üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Açılan karşı ateş üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.   Söz konusu silahlı saldırıda havan mermilerinden birisi Dağlıca köyüyakınına düşmüş ve anılan köyden 15 yaşındaki bir kız çocuğu kolundan, bacağından ve kulağından yaralanmıştır. Yaralı çocuğa ilk müdahale tabur revirinde yapılmış olup, hastaneye sevki için hazırlıklar devam etmektedir” denildi. Açıklamada, bölgede emniyet tedbirlerinin artırıldığı vurgulanarak, gözetleme faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024