Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1886 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Şubat 2016 - 09:43

Cizrede büyük operasyon

Büyüt
Küçült
Cizrede büyük

Açıklamada Cizrede toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 564e, Surda ise 169a ulaştığı belirtildi. Mardin, Nusaybinde Suriye sınırından Türkiyeye yasadışı girmeye çalışan PYD mensubu yabancı uyruklu 2 terörist de 500 adet elektrikli fünye ve 200 adet tahrip kapsülüyle birlikte yakalandı.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

DHA nın haberine göre gece de güvenlik güçleri ile PKKlı teröristler arasında çatışma yaşandı. İlçenin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerinde bulunan ve günlerdir bodrum katında yaralıların olduğu belirtilen binadan güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 8 PKKlının öldürüldüğü ileri sürüldü. Çatışmaların zaman zaman devam ettiği ilçede patlama sesleri geç saatlere kadar duyuldu. Güvenlik güçlerinin kontrollerini sürdüğü bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının bugün netlik kazanacağı kaydedildi.

 60 ÖLÜ İDDİASI

TRT Haber gece yarısı bülteninde, Cizrede gün boyu yapılan operasyonlarda 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini iddia etti.



Sosyal medyada operasyonun yaralıların bulunduğu bodrum katına yapıldığı iddiaları üzerine HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, O bölgeyle iletişimimiz bir süredir kesikti. Bilgi alamıyoruz dedi. Cizrede bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da 60 kişinin olduğu başka bir ev vardı. O eve operasyon düzenlenebilir. Bilgi almaya çalışıyorum diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, kaygılı olduklarını ve bilgi almaya çalıştıklarını vurguladı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise İçişleri Bakanlığını telefonla aradığını, bakanlık yetkililerinden dönüş yapılmasını beklediğini kaydetti.

CUDİ MAHALLESİNDE 8 TETÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cizrede hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKKlıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçlerinin başlattığı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonunu kapsamında gece PKKlılarla sıcak temas sağlandı. İlçenin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerinde bulunan ve günlerdir bodrum katında yaralıların olduğu belirtilen binadan güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 8 PKKlının öldürüldüğü ileri sürüldü.

Çatışmaların zaman zaman devam ettiği ilçede patlama sesleri geç saatlere kadar duyuldu. Güvenlik güçlerinin kontrollerini sürdüğü bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının sabah saatlerinde netlik kazanacağı kaydedildi.

Hürriyet/DHA






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024