Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1781 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 00:35

Çindeki vahşet böyle protesto edildi

Büyüt
Küçült
Çindeki vahşet böyle protesto

Çinin güneyinde bulunan Guangşi eyaletinin Yülin kasabasında her yıl 21 Haziranda düzenlenen Köpek Eti Festivalinde köpek eti pişirilerek yenilmesini protesto eden hayvan hakları savunucuları saat 19.30 sıralarında Çin Başkonsolosluğunun önünde toplandı.

Polisin bariyer çekerek Başkonsolosluğa yaklaşmasını engellediği eylemciler, ellerinde pankart ve dövizlerle slogan attı.

Protesto gösterisi sırasında, HAYTAP Hukuk Danışmanı avukat Ahmet Kemal Şenpolat bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Çin Halk Cumhuriyetinin uzun yıllardan beri devam ettirdiği, sadece hayvana karşı değil, çevreye, doğaya, insana karşı yaptığı zulmü protesto etmek için buradayız. Yülin bunlardan sadece bir tanesi. Ülkenin farklı noktalarında kedi, köpeklere vahşetten tutun; çocuklara, insanlara yapılan vahşete, doğanın ceberrutça yağmalanmasına kadar kimseyi tanımayarak yapmış olduğu tecavüzlere karşı biz buradayız. O canların hiçbirinin ne avukatı ne onları savunacak birileri var. Bu eylemimiz Çin halkına değil, devletinedir. Hayvanların haşlanması, insanların öldürülmesi ve hatta Uygur Türklerine varan orantısız güç kullanmaları, Türkiyedeki hayvan hakları savunucuları tarafından protesto ediliyor. Bunu sadece bir gün değil, yılın her günü, ülkenin her yerinde, bütün eleştirilere rağmen yapıyorlar. Bu yıl Ejderha Yılıymış. İnşallah ejderhalar onları yer denildi.

Eylemin sonunda, grup, duygularını yazdıkları kağıtları Stop China yazılı kartondan sandığa attı. Ardından, sandık, iki gönüllü tarafından alkışlar arasında taşınarak Başkonsolosluğa götürüldü.

Mehmet AKTARAN / İstanbul DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024