Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Aralık 2015 - 11:16

CIAden Türkiyeye canlı bomba uyarısı!

Büyüt
Küçült
CIAden Türkiyeye canlı bomba

Habertürkten Enis Yıldırımın haberine göre ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Türkiyeye istihbarat bilgisi vererek destek sağladı. Mumtaz Muhammed Jamas Dağmash (38), Ayman Ahmet Abdullah Nofal (41) ve Rafet Abbas adlı 3 Filistinlinin Türkiyede Rus turistlere yönelik eylem yapacağı bilgisini veren CIA eylem planlarını Türk yetkililere iletti. 3 şahsın Mısırın Sina Yarımadasında 31 Ekimde Rus yolcu uçağının düşürülmesiyle bağlantıları olduğu da iddialar arasında. Uçak, IŞİD tarafından düşürülmüştü.

BİLGİ TÜRK MAKAMLARINA ULAŞTI

CIA ayrıca 544 814 0... numaralı GSM hattını kullanan ve IŞİDle bağlantılı olan Abu Khalid kod adlı Jamal Nasa adlı kişinin Türkiyede bulunduğunu ve sahte kimlik kartı ürettiğini, çalıntı antik eser ticareti yaptığını tespit etti. Jamal Nasanın Suriyeli göçmenleri Batı Avrupaya kaçırma faaliyetinde de bulunduğu yönünde Türk makamlarına bilgi aktarıldığı öğrenildi.

CANLI BOMBA UYARISI

14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla Jamal Nasanın hat değiştirdiğini tespit eden CIA, yeni hattın 553 133... olduğunu saptadı. Jamal Nasanın, sahte kimlik kullanan 1 kişiyle irtibatlı olduğu ve intihar eylemi planladığı bildirildi. Kimliği bilinmeyen kişi ile Ahmet isimli bir kişinin Türkiyede seyahat edebilmek için kullandıkları olası sahte kimlik bilgileri ilgili birimlere gönderildi.

Telefon Urfada kullanılıyor

CIAdan gelen 2 telefon numarasının tespiti yapıldı. 544 814 0... numarayla başlayan hattın, Şanlıurfada kullanıldığı belirlendi. Hattın Adana, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis ve Mardinde kullanılan birçok hatla bağlantılı olduğu tespit edildi. 553 133... Nolu hattın ise yine Şanlıurfada kullanıldığı ve Gaziantep, İstanbul ve Mersin illeriyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Bilgilerin ulaştığı İçişleri Bakanlığı, 81 kente gizli yazı göndererek olası eylemlere karşı duyarlılık istedi. İstihbarat birimleri de belirlenen telefonların bağlantılarını araştırırken, IŞİDle bağlantılı 3 Filistinlinin yerinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024