Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1976 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Eylül 2015 - 21:16

CHPli vekilden AK Partili Boynukalına suç duyurusu

Büyüt
Küçült
CHPli vekilden AK Partili Boynukalına suç

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Hürriyet Gazetesinin yönetim binasına yönelik saldırının yaşandığı gece Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalının bina önünde yaptığı konuşmanın içeriğinin suç olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DAVA AÇILSIN TALEBİ


CHPli milletvekili Onursal Adıgüzelin tek sayfalık suç duyurusu dilekçesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. Müşteki sıfatıyla suç duyurusu dilekçesi sunan Adıgüzel, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın hakkında 1982 Anayasası ile güvence altına alınmış ve 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26 Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarını tanımama yönünde görüş ifade etmek suretiyle halkı tahrik etmek ve korkuya kapılmasını sağlamak, Anayasal düzeni devirmeye teşebbüs suçlarından dava açılmasını talep etti.

DİLEKÇEDEN...

Suç duyurusu dilekçesinde şüpheli olarak yer alan Abdurrahim Boynukalın Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı olduğu belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ATV isimli televizyon kanalının canlı yayınında kullandığı bazı cümlelere Hürriyet Yayın Kuruluşunun tepki vermesi üzerine kalabalık bir grup ile yayın kuruluşunun önüne giderek eylem yapmışlardır. Söz konusu bu eylemde açıklama yapan şüpheli, Erdoğanı engellemekten söz ediyorlar. Kasımdaki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız ifadelerini kullanmıştır. Şüpheli devletin yönetim şeklini, söylemi ve sonuç ne olursa olsun ifadeleri ile değiştirmeye teşebbüs etmiştir. Şüpheli, milletvekili kimliği ile toplum için model oluşturması gereken bir iş yapmakta olup, seçmen kitlesini etkileyecek nitelikte hatta ve hatta AKP Gençlik Kolları Başkanlığı sıfatı ile tüm üyelerini peşinden sürüklemiştir. Bu sebeple bile işlemiş olduğu suç Anayasal Düzeni Değiştirmeye yöneliktir denildi.

Arzu KAYA, İstanbul DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024