Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2086 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Haziran 2015 - 06:09

CHPli iki belediye 75 işçiyi kapı dışarı etti

Büyüt
Küçült
CHPli iki belediye 75 işçiyi kapı dışarı
Güncel Haberleri › CHPli iki belediye 75 işçiyi kapı dışarı etti haberi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Taşeron işçiler CHP iktidarında kadroya geçecekler derken CHPli Sarıyer ve Bakırköy belediyeleri 59u tiyatro sanatçısı 16sı park ve bahçe işçisi 75 taşeron işçiyi kapı önüne koydu.

Alev Dönmez - Gülcan Tezcan

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, seçim meydanlarında ‘TaÅŸeron işçiler hangi partiden olursa olsun CHP iktidarında kadroya geçecekler derken CHPli Sarıyer ve Bakırköy belediyeleri 59u tiyatro sanatçısı 16sı park ve bahçe işçisi 75 taÅŸeron işçiyi kapı önüne koydu. Haklarını aramak için Ankaraya CHP Genel Merkezine giden taÅŸeron işçiler, özel güvenlikçilerce darp edilerek kapı dışarı edilince, bina önünde açlık grevine baÅŸladılar.

Zabıtaları üzerimize saldılar

CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde mitinglerde taÅŸeron işçilere kadro sözü verirken, Ä°stanbulda CHPli Sarıyer ve Bakırköy belediyeleri ise 75 taÅŸeron çalışanını seçim öncesinde kapıya koydu. Sarıyer Belediyesinde çalışırken 20 Mayısta çıkarılan 16 taÅŸeron işçi işçinin sözcüsü Güven Darcanlı, hiçbir gerekçe gösterilmeden iÅŸ akitlerinin feshedildiÄŸini belirterek “Hakkımızı arayınca da, belediye zabıtaları bize saldırdı”dedi.

Kılıçdaroğlu ile görüşemedik

Seçim sürecinde olayın basına yansımaması için CHP Genel Merkezinden çaÄŸrı aldıklarını ifade eden Güven Darcanlı, “KılıçdaroÄŸlu ile görüşme isteÄŸimizi ilettik. MaÄŸduriyetimizi anlattık. Onun ‘Tüm taÅŸeron işçiler kadroya dediÄŸini aktardık. Seçim çalışmasında olduÄŸunu söylediler. ‘Bekleriz deyince özel güvenlik dahil 100 kiÅŸi ile bize saldırıp dışarı attılar. Biz de bir haftadır CHP Genel Merkezi yanında açlık grevi yapıyoruz. Dün de yine bize fiziki müdahalede bulundular. Biz sadece haklarımızın verilmesini istiyoruz” diye konuÅŸtu.

TÄ°YATROCULARI DA ATTILAR

CHPli Bakırköy Belediyesi de, önceki gün Bakırköy Belediye Tiyatrosunun 59 sözleÅŸmeli sanatçısını iÅŸten çıkardı. 59 sözleÅŸmeli oyuncunun 2016 yılına kadar toplu iÅŸ sözleÅŸmesi bulunduÄŸu halde  hiçbir hukuki gerekçe gösterilmedan iÅŸten atıldığı öğrenildi. Oyuncu GüneÅŸ Kozal,CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlunun AKMyi restore etme sözüne hatırlatarak, “AKMyi yapsanız ne olacak içinde oynayacak oyuncu kalmadıktan sonra” diye tepki gösterdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024