Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1808 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 06:23

CHPli başkan kadın adayı kovdu

Büyüt
Küçült
CHPli başkan kadın adayı
Güncel Haberleri › CHPli başkan kadın adayı kovdu haberi CHPde sular durulmuyor. Kadına pozitif ayrımcılık yapacağız diye yola çıkan CHPde kadın adayların azlığı bir yana hor görülmesi CHPli seçmeni isyan ettirdi.

Seçim öncesi aday adaylarının kıran kırana mücadelesi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kadın adaylara pozitif ayrımcılık uygulanacağını açıklamıştı. Ancak gelinen noktada CHP'li kadın adaylar için süreç hiç de kolay ilerlemiyor.

CHP aday adaylığı görüşmelerinde genç ve kadın adayları yer yer aşağılayıcı bir üsluba sahip başlanlar karşılaabiliyor. CHP'den aday adayı olan kadın bir aday, bağlı bulunduğu ilçe teşkilatında adeta kovulmaktan beter edildi.

CHP'DE KADINLAR İÇİN İŞLER TERS GİDİYOR

CHP bu seçimde bir farklılığa imza atarak 7 Haziran seçimleri için Ankara, İstanbul ve İzmir'de hâkim denetiminde önseçim yapma kararı almıştı. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin kalesi sayılan İzmir'den önseçime girme kararı kendine güvenmemesi olarak yorumlanmıştı.

Geçtiğimiz dönem Meclis'in en genç vekili AK Parti'den en yaşlı ismi de CHP'den olmuştu. Bu duruma dur demek isteyen ve AK Parti'yi muhafazakarlıkla, kadınları eve kapatmakla suçlayan CHP, genç ve kadın aday konusunda kolları sıvadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz aylarda "Kadın ve genç aday istiyorum" sözleri ile kadın adayların yolunu açacaklarını ifade etmişti. Ancak bu açıklamaya rağmen CHP'de kadın adaylar için işler işler yolunda gitmiyor. CHP'nin pek çok teşkilatında genç ve kadın adayların randevu almakta ve listelere girmekte zorlanıyor.

GENÇLERİN CHP'DEN UMUDU YOK

Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklamasında genç ve kadın aday konusunda şunları söylemişti:

"Örneğin ön seçimden çıkan listede genç yoksa kontenjana genç koymamız lazım. Kadın yoksa kadın koymamız lazım. O nedenle önseçimden çıkan listeyi göreceğiz, o liste üzerine kontenjan için ayrıca düşüneceğiz."

Genel merkezden gelen bu vitrinlik açıklamaya rağmen genç kadın adayların başvurusu bir önceki seçimlerin üzerine çıkamadı. Bu durum gençlerin ve kadınların CHP'deki kemik yapıya ilişkin umudunun olmadığını gösteriyor. 2011 yılında 280 olan adaylık sayısı 7 Haziran seçimleri için 174'te kaldı.

CHP'Lİ KADIN ADAY ADAYINI ADETA KOVDULAR!

CHP'li kadın aday dayları il ve ilçe teşkilatlarında yapılan görüşmelerde başkanların üslubundan dert yakınıyor. Medyahaber'e konuşan İzmir'in en genç kadın adaylarından olan bir isim, kendisinin ilçe başkanı ile görüşmek üzere gittiğinde randevusuz geldiği için azarlandığını, kovulmaktan beter edildiğini ifade etti.

ADAY ADAYINA "YAŞINIZ GENÇ ANLAMAZSINIZ" AZARI

Adaylık görüşmelerinde ise kendisine CHP ve ülke geleceği ile ilgili sorular soran kişinin cevabını beğenmemesi üzerine 30'lu yaşlarında olmasına rağmen "Siz daha çocuksunuz, çözemezsiniz bu sorunları"şeklinde terslendiğini, aşağılandığını anlattı.

CHP'nin 30'lu yaşlarının başında olan kadın bir adaya bile çocuk gözüyle bakması seçimde gençlere ve kadınlara ne kadar şans tanıyacağını bir kez daha gözler önüne serdi.

Özellikle CHP'nin kalesi sayılan İzmir'de liste başlarında erkek adayların yer alması, kadın adayların aşağılayıcı, sözlü tacizlere maruz kalması dikkat çekici.

Kaynak: Medya Haber





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024