Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2236 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2016 - 11:30

CHPde örgüt istifaları kapıda

Büyüt
Küçült
CHPde örgüt istifaları

7 Haziran seçimlerinin ardından muhaliflerin sesini yükselttiği CHPde kurultay sonrası örgüt düzeyinde istifaların yaşanması bekleniyor.

Star - Ankara

CHPnin olaylı kurultayının ardından gözler partide istifa iddialarına çevrildi. Parti Meclisinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, yeni MYK üyelerini belirlemesi bekleniyor. Liste dışı kalan MYK üyelerinin istifa etmesi şu aşamada beklenmiyor ancak örgüt düzeyinde istifalar olabileceği üzerinde duruluyor.

İSTİFA İDDİASI

Parti Meclisine ekibini seçtirmek isteyen Deniz Baykal ve Muharrem İncenin kurultay sonuçlarından memnun olmadığı ancak bir süre gelişmeleri izlemeye alacakları belirtildi.

BEKLE GÖR TAKTİĞİ

Bir dönem Baykalın sağ kolu olarak bilinen Savcı Sayanın, bir haftaya kadar CHPden istifalar yaşanabileceğini savunarak, “Baykal bile ayrılırsa şaşırmayın” sözleri, gözleri kurultayın ardından kaynayan CHPye çevirdi. Ancak Baykala yakın kaynaklar, istifanın söz konusu olmadığını belirtiyor. Buna karşın kurultayda Kılıçdaroğlunun, Baykalın ekibinden Parti Meclisine hiç kimseyi almamasının Baykal cephesinde hayal kırıklığı yarattığı ifade ediliyor.

CHP kulislerinde kısa vadede sürpriz istifalar beklenmese de, seçilemeyen isimlerin gelişmelere göre istifayı düşünebileceği de konuşuluyor. Ancak Gürsel Tekin gibi uzun yıllar CHPde etkin görevler almış isimlerin CHPden istifalarının söz konusu olmadığı dile getiriliyor. CHPde muhaliflerin hesaplarını bir sonraki kurultaya bırakması ya da olası gelişmelere göre yeniden olağanüstü kurultay planı da bir kenarda tutuluyor. 

chp,istifa

İŞİ DAHA DA ZORLAŞTI

CHPnin geçen haftaki kurultayında, Parti Meclisi seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlunun anahtar listesinin neredeyse yarısının delinerek sürpriz isimlerin girmesi işi daha da zorlaştırdı. Partideki muhaliflerin başında gelen Muharrem İncenin ekibinden 6 kadar ismin yanı sıra marjinal birçok ismin PMye girmesinin ardından en yetkili karar organı olan PMde, Kılıçdaroğlunun istediği kararları aldırmasının artık çok daha zor olacağı ifade ediliyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024