Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2016 - 12:33

Ceset parçaları müzenin önüne dağıldı

Büyüt
Küçült
Ceset parçaları müzenin önüne

Sultanahmet Meydanında patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, 10 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Polis, patlama ile ilgili araştırmalarını sürdürürken bölge güvenlik çemberine alınarak yaya girişine kapatıldı.

POLİS ARACI TERS DÖNDÜ 

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının neden yan dönüğü yönünde herhangi bir bilgi verilmedi.

BİR METRE ÇUKUR OLUTU

Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaşta 1 metre kadar çukur oluştuğu öğrenildi. Patlamanın çevre ilçelerden de duyulduğu ve patlama şiddetinin oldukça fazla olduğu bildirildi.

POLİS GÜVENLİK ÇEMBERİNİ GENİŞLETTİ

Polis patlamanın olduğu bölgedeki güvenlik çemberini genişletti ve bölgede bulunan vatandaşları Çemberlitaşa yönlendirdi.

GÖRGÜ TANIĞI: CANLI BOMBAYDI

BBC Türkçede yer alan bilgiye göre; olay yerine yakın bir yerde dükkanı bulunan Önder isimli görgü tanığı, Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi. Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler şeklinde konuştu.

Görgü tanığı ayrıca Dükkanlarda kırılan bir şey yok. At Meydanına yakın, Dikilitaşın olduğu yerde oldu. Kaç yaralı var, durum ne bilmiyorum ama ambulansların biri gelip biri gidiyor dedi. 

CNNTürk yayınına katılan bir görgü tanığı; bir anda büyük bir ateş patlaması gördüklerini ve sonrasında da polisin herkesi oradan uzaklaştırdığını söyledi. Görgü tanıdığı Büyük ihtimalle canlı bombaydı, net görmedim diye konuştu.

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISININ ÖNÜNE DAĞILDI

İddiaya göre;  İslam Eserleri Müzesinin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerideki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültüyle meydana geldiğini ve ardından da müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları, canlı bomba olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

sultanahmet,intihar,bomba,patlama

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024