Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 722 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Åžubat 2023 - 07:01

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin büyük bir kısmı kapatıldı

Büyüt
Küçült
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin büyük bir kısmı
İstanbul'da hasarlı hastaneler üzerinde yapılan çalışma sonucunda riskli olduğu gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin binasının büyük kısmının kapatıldığı bildirildi. Ameliyatlar durduruldu.

Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa'nın Fatih'te bulunan binalarında saÄŸlık ve eÄŸitim hizmeti binalardaki deprem risk durumu sebebiyle durduruldu.

Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesinin Fatih'te bulunan binalarının durumları, deprem riski konusuyla öÄŸrenciler ve çalışanlar tarafından sosyal medyada tartışılmış, bazı binalarda yapısal tahribat gözlemlenmiÅŸti.

Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa Rektörü Prof.Dr.Nuri Aydın mevcut binaların durumu, olası deprem riski kapsamında devam edilen ve planlanan çalışmalar hakkında açıklamada bulunarak fakülteye ait bazı binaların kapatıldığını, eÄŸitim ve saÄŸlık hizmetinin durdurulduÄŸunu açıkladı.

 

Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa Dahili Tıp Bilimleri Amfileri binasında konuÅŸan Rektör Aydın ÅŸunları söyledi:

"YaÅŸanan son depremlerden sonra, betonarme bina stokumuzun deÄŸerlendirilmesi amacıyla geçtiÄŸimiz hafta başında RektörlüÄŸümüzce, Üniversitemiz Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸretim üyelerinden oluÅŸan bir heyet görevlendirilerek CerrahpaÅŸa YerleÅŸkesindeki tüm yapılar deÄŸerlendirilmiÅŸtir. 

Yapılan deÄŸerlendirme neticesinde, tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluÅŸan Monoblok binalar kompleksi ile UÄŸur Derman binası, yemekhane binası ve öÄŸrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip bulunmadığı ve bu binaların risk taşıdığı tespit edilmiÅŸtir.

 

Bu nedenle, CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi'nin ana omurga yapısını oluÅŸturan yaklaşık 105 bin metrekarelik kapalı alan hizmete devam edemeyecektir. Bu kapsamda, ÅŸu andan itibaren geçerli olmak üzere, Acil ve Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki sayacağım ÅŸu birimler devre dışı kalacaktır:

Dahili ve Cerrahi Bölümlere ait toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, yoÄŸun bakım, kemik iliÄŸi ve diyaliz üniteleri, karaciÄŸer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan saÄŸlık hizmeti veren 117 birim ve ünite, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri düzey giriÅŸimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm eriÅŸkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuÅŸtur."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024