Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1439 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Eylül 2022 - 04:27

Cerrahi Tekkesi'nin yeni postnişini Ahmet Özhan

Büyüt
Küçült
Cerrahi Tekkesinin yeni postniÅŸini Ahmet
Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi’nin son postnişini olarak bilinen yazar, hukukçu, mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer’in 4 Eylül’de 76 yaşında vefat etmesinin ardından, yeni postnişin Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan oldu.

Ahmet Özhan, Fatih Karagümrük’teki Cerrahi Tekkesi’nin son postniÅŸini olan Ömer TuÄŸrul Ä°nançer’in uzun yıllar talebeliÄŸini ve vekilliÄŸini yaparken Ä°nançer’in dergâhta bulunmadığı zamanlarda meÅŸki yöneten isimdi. Özhan, bir röportajında 17 yaşından beri Ömer TuÄŸrul Ä°nançer’in talebesi olduÄŸunu belirterek “AğırbaÅŸlı, düÅŸünceli, ölçülü, dengeli yani yaratılıştan öyle doÄŸmuÅŸtu o. Bütün hayatımın umurlarını, evlenmemi, ayrılmamı, her ÅŸeyimi ona söylerdim. Ondan sonra o ne lazımsa yapardı” demiÅŸti.

1703 YILINDA KURULDU

Cerrahiler’in Karagümrük’teki Canfeda Camii Sokağı’nda bulunan dergâhı, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede tevhidhane, türbe, erkekler ve kadınlar bölümü bulunuyor. Toplantılara Japonya, Ä°talya, Ä°ngiltere ve ABD’deki müritler de zaman zaman katılıyor. Cerrahi Dergâhı’nın takipçileri arasında Gökhan ÖzoÄŸuz, Mazhar Alanson, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Ahmet Özhan ve Ali Taran gibi isimlerin olduÄŸu iddia edilmiÅŸti.

TASAVVUF ALBÜMLERÄ° YAPTI

1998 yılında ‘Devlet Sanatçısı’ unvanı alan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ä°stanbul Tarihi Türk MüziÄŸi TopluluÄŸu’nun kuruluÅŸunda yer aldı. Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana ihtifallerinin yanı sıra, Uluslararası Ä°stanbul Müzik Festivali gibi etkinliklerde verdiÄŸi klasik ve tasavvuf müziÄŸi konserleriyle sürdürdürdü. ‘MeÅŸk’ ismini verdiÄŸi tasavvuf albümleri projesinin ilkini 2006 yılında çıkardığı ‘Ramazan Ä°lahileri’ albümüyle baÅŸlattı. Mevlâna’yı anmak için Konya’da düzenlenen Åžeb-i Aruz törenlerine konuk sanatçı olarak katılan Özhan’a 2013 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu tarafından Çanakkale Konservatuvarı’nın önerisi ile fahri doktora unvanı verildi. Özhan, üniversitenin bu alanda fahri doktora verdiÄŸi ilk sanatçı oldu. Hatice Özhan ile olan evliliÄŸinden Özgül ve Özcan isimlerinde iki çocuÄŸu olan Ahmet Özhan, 2013 yılında ise Filiz Akbulut’la evlendi.

Ahmet Özhan ,Cerrahi Tekkesi ,PostniÅŸ





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024