Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1846 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ocak 2016 - 10:24

Cenazelerine imamdan başka kimse katılmıyor

Büyüt
Küçült
Cenazelerine imamdan başka kimse

35 yıllık imam Ahmet Altan, en zor görevlerden birini yerine getirmek üzere. Selmını verdiği cenaze henüz 2 yaşında. O, ailesiyle birlikte umut yolculuğuna çıkan Suriyeli bir mülteci. Resmi belgede hakkında düşülen not kimliği meçhûl cenin€¦

Altan, cenazesiyle bir başına€¦

Arkasında namaza duran hiçbir cemaat yok. Dua etmekte zorlanıyor. Zaten, çok fazla da dayanamıyor. Cebinden çıkardığı kğıt mendille gözyaşlarını siliyor.

Duaya geçmeden İmam Altanın ağzından tek bir cümle dökülüyor: Çocuk olunca dayanmak çok zor. 8 cenaze daha var. Onlar da cemaatsiz€¦

Saf tutanlar, sırt verenler de imamlar, mezarlık görevlileri. Haklarında yaşları ve yolculuklarının nerede sonlandığı dışında bir bilgi yok.

Cansız bedenleri Çeşme, Didim ve Kuşadasında bulundu. Yunanistanın Sakız Adasına geçmeye çalışırken boğularak hayatlarını kaybettiler.

9 Suriyeli mültecinin cenazesi Doğançay Mezarlığında toprağa defnedildi. Mezarlığın 412. adasına€¦

412 ADANIN SESSİZLİĞİ

İzmirin Bayraklı ilçesine bağlı Doğançay Mezarlığında 412 ada kimsesizler mezarlığı olarak geçiyor.

32 Suriyeli mültecinin de mezarı burada.

Ahmet Altan, 4 buçuk aydır İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğançay Mezarlığında.

Türk sularında yolculukları sonlanan Suriyeli mültecilerin cenazelerini defnetmek onların yükümlülüğünde. İmam Altan, yorgun. Sabır ve duaya sığınıyor ama biraz da sitemkr. Gerçekten çok zor bu işi yapmak. Ama manevi yönü ağır basıyor. Dünya maalesef gözünü kapatmış seyrediyor, çok yazık. Ama ister Hristiyan, ister Musevi, isterse Müslüman olsun insan insandır. İnsana değer vermek lazım. İnsanlar o kadar gaddarlaşmış ki... Ayak ayak üstüne atmışlar seyrediyorlar. Şu masum yavrunun günahı neydi?

Türkiye üzerinden Avrupaya gitmeye çalışan yolda hayatlarını kaybeden mültecilerin cenazeleri, otopsi yapıldıktan sonra 15 gün morgda bekletiliyor. Bu süre içinde bir yakını tarafından alınmayan cenazeler, DNA örnekleri alındıktan sonra Doğançay Mezarlığında kimsesizler için ayrılan 412 numaralı adaya defnediliyorlar.

Al Jazeera





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024